Archief

FC Twente steelt drie punten in Arnhem

FC Twente heeft zich goed hersteld van de nederlaag bij Ajax. De ploeg van trainer Steve McClaren versloeg zaterdagavond Vitesse met 1-2.
FC Twente mocht spreken van een fortuinlijke zege in Arnhem. De Tukkers begonnen slap aan het duel en mochten van geluk spreken dat het bij rust nog 0-0 was. Vitesse was in het eerste bedrijf veruit de gevaarlijkste. Santi Kolk liet twee keer van zich spreken. De voormalig aanvaller van FC Zwolle knalde eerst in de handen van de herstelde doelman Sander Boschker. Even later verwerkte Kolk een goede kans over het doel van diezelfde Boschker. Dalibor Stevanovic was het dichtst bij een treffer. De middenvelder van Vitesse zag zijn inzet echter van de lijn gehaald worden door Douglas Franco Teixeira. FC Twente kon in de eerste helft geen aansprak maken op het eerste uitdoelpunt van het jaar 2010. Alleen Blaise Nkufo was vlak voor de thee gevaarlijk, zijn schot ging net naast. McClaren was op dat moment al boos de catacomben ingelopen, aangezien het spel ver beneden niveau was.
Na rust kwam FC Twente met andere intenties het veld op. Het eerste wapenfeit kwam van Miroslav Stoch. De rappe buitenspeler zag zijn lepe kopballetje overgetikt worden door Vitesse-doelman Velthuizen. Even later leidde Stoch de verdiende openingstreffer van Vitesse in. De Slowaak leed knullig balverlies, waarna Kolk een kans kreeg. Zijn inzet werd geblokt door Stam, maar Paul Verhaegh schoot de rebound binnen, 1-0. McClaren greep voor zijn doen al vroeg in. Kenneth Perez werd na ruim een uur spelen vervangen door Luuk de Jong, waarmee McClaren liet blijken aanvallender te willen voetballen. Dwight Tiendalli was in de rust al vervangen door Nicky Kuiper. Uitgespeelde kansen kreeg FC Twente echter niet. Theo Janssen was tweemaal gevaarlijk uit een vrije trap, maar vond Velthuizen op zijn weg. Een afstandsschot van Ronnie Stam belandde op de lat. De grootste kans was voor Serginho Greene namens Vitesse, die oog in oog met Boschker faalde. Meteen daarna sloeg FC Twente toe. Bryan Ruiz kroop goed voor Sprockel en rondde bekwaam af. Daarna golfde het spel op en neer. In de extra tijd zorgde Ronnie Stam voor de Twentse zege. De rechtsback schoot een verlengde kopbal van Nkufo binnen, 1-2. In de laatste minuut kon Greene nog gelijk maken, maar de middenvelder bewees geen aanvaller te zijn. Nkufo kreeg de kans om de Twentse score verder uit breiden, maar ook de Zwitser faalde, waardoor het 1-2 bleef.
FC Twente blijft tweede in de eredivisie. De ploeg van Steve McClaren speelt donderdag het Europa League-duel tegen Werder Bremen. Zondag wacht de thuiswedstrijd met Willem II. Douglas Franco Teixeira en Kenneth Perez zijn dan geschorst.

Vitesse - FC Twente   1-2

1-0 Verhaegh (51)
1-1 Ruiz (82)
1-2 Stam (90)
Arbiter: Braamhaar
Geel: Kaya (Vitesse), Douglas, Perez (FC Twente)
Opstelling Vitesse: Velthuizen, Verhaegh (Gravenbeek/89), Sprockel, Van Diermen, Jong-a-Pin, Claudemir, Greene, Hofs (Kaya/64), Stevanovic, Kolk (Propper/72), Nilsson.
Opstelling FC Twente: Boschker, Stam, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli (Kuiper/46), Brama (Tiote/76), Perez (De Jong/64), Janssen, Ruiz, Nkufo, Stoch.
Foto's: TC Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.