Archief

Heracles strijdend ten onder tegen PSV

Heracles Almelo heeft zondag een onterechte nederlaag geleden tegen PSV. In het Polman Stadion wonnen de Eindhovenaren met 0-1.
Heracles Almelo vocht voor elke meter en liet PSV flink zweten. De ploeg van Gertjan Verbeek gaf nauwelijks wat weg en kwam er zelf soms gevaarlijk uit. De eerste kans was desalniettemin voor PSV. Ola Toivonen kopte goed in, maar doelman Martin Pieckenhagen redde bekwaam. Otman Bakkal kreeg ook een mogelijkheid, maar de voormalig speler van FC Twente schoot over. Daarna nam Heracles het heft in handen. De Almeloërs wachtten rustig op een kans en die kwam dan ook. Everton had een schietkans, maar vooral Bas Dost werd gevaarlijk. De boomlange spits probeerde fraai te scoren, maar zijn hakballetje werd gekeerd door Isaksson. Enkele minuten later vond Dost opnieuw Isaksson op zijn weg.
Na rust bleef Heracles strijdvaardig. Bas Dost kreeg de grootste kans tot dan, maar schoot naast. Heracles de kansen, PSV de doelpunten, dat zou Ola Toivonen gedacht hebben. Een van de weinige keren dat PSV gevaarlijk werd, was het raak. De Zweedse aanvaller kopte een voorzet van Balazs Dzsudzsak binnen. Daarna ging Heracles Almelo nog meer drukken. Everton probeerde met een halve omhaal te scoren, maar vond geen doel. PSV hield het bij counteren. Ibrahim Afellay ontsnapte, maar stuitte op Pieckenhagen. Daarna bleef PSV met kunst- en vliegwerk overeind. De lat en Isaksson voorkwamen een Almelose treffer. Ook haalde Manolev een kopbal van Overtoom van de lijn. Armenteros raakte de lat namens Heracles. Amrabat deed datzelfde aan de andere kant. Een boeiende slotfase leverde geen treffer meer op. Douglas kreeg twee goede mogelijkheden, maar het mocht niet baten.
Heracles blijft ondanks de nederlaag op de vijfde plaats in de eredivisie.

Heracles Almelo - PSV   0-1

0-1 Toivonen (58)
Arbiter: Van Boekel
Geel: Overtoom (Heracles Almelo), Ooijer, Dzsudzsak, Toivonen (PSV)
Opstelling Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Overtoom, Quansah, Vejinovic (Armenteros/76), Douglas, Dost, Everton (Steur/76).
Opstelling PSV: Isaksson, Manolev, Ooijer, Rodriguez, Salcido, Afellay, Bakkal, Engelaar (Simons/87), Lazovic, Toivonen, Dzsudzsak (Amrabat/67).
Foto's: TC Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.