nieuws

Apple Crumble

Apple Crumble
Apple Crumble
Ingrediënten: (ong. 12 pers.)   Deeg: - 150 gram bloem - 150 gram havermout - 150 gram suiker - 150 gram koude boter+extra om in te vetten - mespunt zout Vulling: - 1 kg elstar - rasp van 1/2 citroen - 3 el.suiker - 2 el. geschaafde amandelen - 2 el rozijnen of krenten - mespuntje kaneel - 100 ml slagroom

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wrijf een kruimeldeeg van de bloem, havermout, suiker, boter en zout. Snijd de appels in stukjes en verdeel ze over de ovenschaal.  Boen de citroen schoon en rasp de gele schil dun af over de appels. Meng de appels met de citroenrasp, krenten, kaneel en de suiker. Strooi de kruimeldeeg en de geschaafde amandelen over de appels. Bak de appelcrumble in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
Klop de slagroom tot yoghurtdikte en serveer hem bij de appelcrumble.

Eet smakelijk :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.