nieuws

FC Zwolle te sterk voor FC Eindhoven

FC Zwolle heeft vrijdagavond haar derde overwinning op rij geboekt. De ploeg van Art Langeler was in Eindhoven te sterk voor de plaatselijke FC, 0-1.
FC Zwolle had het in de eerste helft moeilijk met de thuisploeg. De bezoekers kwamen niet door de meest gepasseerde verdediging, terwijl Eindhoven, de koploper in de derde periode, er af en toe gevaarlijk uitkwam. Amieux zag zijn vrije trap gekeerd worden door Diederik Boer. Eindhoven-spits Nelemans kopte even later over. Danny Schreurs vond namens FC Zwolle doel, maar bevond zich in buitenspelpositie. Tim Nelemans kreeg de beste kans van de eerste helft. De aanvaller kwam oog in oog met Boer, maar schoot recht op de Zwolse doelman.
Na de theepauze begon FC Zwolle beter. Danny Schreurs kon alleen op Swinkels af, na een goede pass van Slot, maar werd neergelegd in het zestienmetergebied. Van der Rijt kreeg de rode kaart, terwijl Zwolle een strafschop mocht nemen. Arne Slot zag zijn inzet echter gekeerd worden door Swinkels. Vlak daarna nam Albert van der Haar FC Zwolle bij de hand. De aanvoerder schoot fraai raak met buitenkant rechts, 0-1. Zwolle trok met een man meer de wedstrijd naar zich toe. De bezoekers kregen kansen, maar ook Eindhoven was uit de counter gevaarlijk. Faber raakte namens de thuisploeg de lat. N'Koyi vond het zijnet. In de laatste minuut kreeg Eindhoven nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar Boer hield zijn doel schoon en zorgde ervoor dat Zwolle drie punten mee kon nemen naar huis.
FC Zwolle blijft tweede in de Jupiler League.

FC Eindhoven - FC Zwolle   0-1

0-1 Van der Haar (52)
Arbiter: Ketting
Geel: De Bock, Van Son, Van den Eede (FC Eindhoven), Vossebelt, Bakkati, Justiana (FC Zwolle)
Rood: Van der Rijt (FC Eindhoven/49)
Bijzonderheid: Slot (FC Zwolle) mist strafschop (49)
Opstelling FC Eindhoven: Swinkels, Faber, De Bock, Van der Rijt, Amieux, Van Son, Achenteh, Van Brakel (Van Boekel/72), Vlug, Nelemans (Van den Eede/72), Kantelberg (N'Koyi/58).
Opstelling FC Zwolle: Boer, Bakkati, Botteghin, Kras, Van der Haar, Reijnen, Bakker (Van Polen/71), Vossebelt (Keizer/30), Slot, Schreurs, Rojer (Justiana/88).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.