Archief

GA Eagles met moeite langs Telstar

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond de aansluiting met de top behouden. In de eigen Adelaarshorst was de Deventer ploeg te sterk voor Telstar, 2-1.
GA Eagles kwam voor het eerst sinds twee weken weer in actie. De eerste helft was niet sterk van de thuisploeg. Telstar kreeg twee mogelijkheden, maar Remko Pasveer bleek een betrouwbare sluitpost. Na vijf minuten kreeg trainer Andries Ulderink een tegenslag te verwerken. Jonathan Vosselman moest geblesseerd het veld verlaten. Michael Jansen zorgde voor het eerste wapenfeit van GA Eagles. Zijn vrije trap verdween ruim over het doel van Kuperus. Jeffrey Vlug kon even later op Pasveer af, maar faalde in de afronding. Dat deed Donny de Groot niet. De kersverse aanwinst werd in de zestien neergehaald en kreeg een strafschop. De toegekende penalty verzilverde De Groot zelf. Het betekende het eerste competitiedoelpunt van de spits. Go Ahead kreeg vervolgens kansen op meer, maar zowel De Groot als Bus kopten voorlangs. Olenski schoot aan de andere kant net naast.
Na rust kreeg ook Telstar een kans van elf meter. Jansen haalde Plet neer en Korpershoek maakte het buitenkansje af. Invaller Joey Suk was dicht bij de 2-1, maar zag zijn schot via de vingertoppen van Kuperus naast gaan. Aan de andere kant redde Pasveer ook knap op een schot. De 2-1 viel ruim twintig minuten voor tijd. Hasselbaink werd weggestuurd, maar kon net niet bij de bal. Telstar haalde matig weg, waarna Jules Reimerink kon binnenwerken en de wedstrijd in Deventers voordeel beslissen. Even later had de matchwinner nog een goede actie in huis. Donny de Groot wist zijn voorzet echter niet af te maken. Vlak voor tijd was Plet dicht bij de gelijkmaker, maar Pasveer hield zijn doel in de slotfase schoon.
Go Ahead Eagles blijft door de zege derde.

GA Eagles - Telstar   2-1

1-0 De Groot (28/pen)
1-1 Korpershoek (50/pen)
2-1 Reimerink (68)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Hollart, Suk (GA Eagles), Copier, Promes (Telstar)
Opstelling GA Eagles: Pasveer, Michiels, Bus, Jansen (Maruanaya/54), Vosselman (Suk/8), Kieftenbeld, Arkivuo, Hollart, Reimerink, De Groot, Gerritsen (Hasselbaink/68).
Opstelling Telstar: Kuperus, Correia, Copier, Promes (Schutz/76), Tesselaar, Olenski, Brands, Korpershoek (Fafiani/71), Narsingh, Plet, Schaken (Breeveld/71).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.