nieuws

FC Twente moeizaam langs Willem II

FC Twente is zondag ingelopen op koploper PSV. De ploeg van Steve McClaren won in eigen huis van Willem II, 1-0.
FC Twente maakte het zichzelf moeilijk tegen de nummer zeventien. De Tukkers speelden in een te laag tempo en creëerden nauwelijks kansen. De wedstrijd begon behoorlijk open. Beide ploegen probeerden kansen af te dwingen, maar kwamen niet bij de doelmannen. Blaise Nkufo mocht de eerste kans achter zijn naam schrijven. De Zwitser schoot uit een moeilijke hoek op Maikel Aerts. Ruiz zette even later een goede een-twee op met Ronnie Stam, maar schoot ver over.  FC Twente kreeg nog mogelijkheden op een treffer, maar Nkufo en Tiendalli wisten Aerts niet te passeren. Willem II was aanvallend machteloos en wilde zonder tegentreffer naar huis. De eerste kans kregen de Tilburgers pas na 35 minuten. Frank Demouge kon een voorzet van Zijler niet binnenwerken. 
Blaise Nkufo werd in de tweede helft al snel gewisseld voor Luuk de Jong. Niet veel later komt FC Twente op voorsprong. Wisgerhof krijgt de bal uit een corner plots voor zijn voeten en glijdt doeltreffend binnen, 1-0. Daarna kroop Willem II uit haar schulp. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker. Donald kreeg de eerste mogelijkheid, maar de vrijstaande Ajax-huurling kopte net naast. Boutahar kreeg ook twee kansen, maar schoot niet met scherp. Demouge was dicht bij de gelijkmaker. De Willem II-spits schoot uit de draai, Sander Boschker redde fraai. Ook was de ervaren doelman even later alert bij een schot van Boutahar. In de laatste vijf minuten kon FC Twente de wedstrijd beslissen. Bryan Ruiz en Bernard Parker wisten niet met de kansen om te gaan.
FC Twente bleef voor de 25ste keer thuis ongeslagen in een competitieduel, een clubrecord. Door het puntenverlies van PSV tegen Sparta Rotterdam (1-1) nadert FC Twente de koploper tot op een punt.

FC Twente - Willem II   1-0

1-0 Wisgerhof (54)
Arbiter: Makkelie
Geel: Kargbo (Willem II)
Opstelling FC Twente: Boschker, Stam, Wisgerhof, Rajkovic (Kuiper/90), Tiendalli, Brama, Tiote (Parker/76), Janssen, Ruiz, Nkufo (De Jong/51), Stoch.
Opstelling Willem II: Aerts, Janse (Van Dinter/77), Biemans, Van der Heijden (Schenkel/84), Bruma, Donald, Boutahar, Kargbo, Zijler (Sheotahul/64), Demouge, Nijland.
Foto's: TC Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.