nieuws

FC Twente uitgeschakeld in Europa League

FC Twente is donderdavond uitgeschakeld in de Europa League. In Bremen verloor het kansloos met 4-1 van Werder.
FC Twente, dat met met Luuk de Jong en Bernard Parker in de basis begon, had in de eerste helft geen schijn van kans tegen de Duitsers. Al na vijftien minuten stond het 1-0 voor Werder Bremen door een doelpunt van Claudio Pizarro. Nog geen vier minuten later vond de Peruaanse aanvaller opnieuw het doel, 2-0. Werder Bremen kwam zelfs op een 3-0 voorsprong door een doelpunt van Naldo, op aangeven van Pizarro.
En zo leek het een kansloze missie te worden voor de mannen van Steve McClaren, maar een kwartier voor rust was het Luuk de Jong, de vervanger van de geblesseerde Blaise N'Kufo, die de 3-1 binnenkopte. Na rust kreeg Bryan Ruiz een enorme kans op de 3-2, maar zijn schot vond de paal. Amper een minuut later werd de wedstrijd definitief beslist. Claudio Pizarro maakte zijn derde goal van de avond en zo was de uitschakeling van FC Twente in de Europa League een feit.

Werder Bremen - FC Twente 4-1

1-0 Pizarro (15)
2-0 Pizarro (20)
3-0 Naldo (27)
3-1 De Jong (33)
4-1 Pizarro (58)
Arbiter:  Jakobsson (IJs)
Geel: Douglas, Stam, Abdennour, Brama
Werder Bremen: Vander, Pasanen, Mertesacker, Naldo, Abdennour, Frings, Niemeyer (Bargfrede/58), Marin (Onur Ayik/74), Ozil (Borowski/83), Pizarro, Almeida
FC Twente: Boschker, Stam (Kuiper/62) Douglas, Wisgerhof, Tiendalli, Brama, Perez (Tiote/62), Janssen, Parker, De Jong, Ruiz (Vujicevic/74)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.