nieuws

Heracles te sterk voor sc Heerenveen

Heracles Almelo heeft zich zaterdag hersteld van de pijnlijke nederlaag bij Roda JC. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek won verdiend bij sc Heerenveen, 1-2.
Heracles was veel beter dan de gastheer. Met name Bas Dost en Everton (kopbal op de lat) hadden de dominantie in het eerste bedrijf moeten bekronen met een doelpunt.
Na de hervatting slaagde Bas Dost wel in de afronding. In de 50ste minuut bekroonde hij een mooie aanval op fraaie wijze door de bal langs doelman Bangema te liften, 0-1. Het was zijn elfde doelpunt van het seizoen. SC Heerenveen, getraind door Jan Everse, speelde in het eerst uur zeer matig.

Toch kwamen de Friezen op gelijke hoogte. Gerald Sibon zorgde, uit een van de weinige goede aanvallen, op beheerste wijze voor de 1-1. Heracles bleef het initiatief houden na de tegentreffer. Tien minuten later kwam het dan op terecht op voorsprong. Overtoom zette knap door aan de rechterkant en bediende de Braziliaan Everton, die eenvoudig kon binnentikken, 1-2.
In de slotminuten gingen de Friezen nog wanhopig op zoek naar de gelijkmaker, maar Heracles bleef, ondanks een grote kans voor Sibon, overeind.
De zege bij sc Heerenveen betekent de twaalfde van het seizoen, een clubrecord in de Eredivisie. Door de overwinning klimt Heracles naar de zesde plaats op de ranglijst.

sc Heerenveen - Heracles Almelo  1-2

0-1 Dost (50)
1-1 Sibon (64)
1-2 Everton (74)
Arbiter: Liesveld
Geel: Väyrynen (sc Heerenveen), Van der Linden (Heracles Almelo)
sc Heerenveen: Lejsal (Bangma/46), Janmaat, Bak Nielsen, Dingsdag, Breuer, Beerens, Haglund (Vayrynen/46), Elm, Djuricic (Paulo Henrique/77), Sibon, Papadopulos.
Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic. Douglas, Dost, Everton (Fledderus/83).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.