Archief

Ruiz schiet Twente laat langs NEC

FC Twente heeft zondagmiddag een overwinning geboekt op NEC. In De Grolsch Veste werd het 2-1. Het duel was lang spannend en werd pas vlak voor tijd beslist door, wie anders, Bryan Ruiz.
FC Twente begon sterk aan het duel. Na een paar minuten raakte Bryan Ruiz via de hand van doelman Babos de lat. Na een klein kwartier kwam de ploeg van trainer Steve McClaren op voorsprong. Peter Wisgerhof kopte een voorzet binnen bij de tweede paal, Luuk de Jong tikte de bal van dichtbij over de lijn. Twente bleef na het doelpunt de sterkere ploeg en kreeg nog enkele kansen. Theo Janssen schoot een vrije trap door de muur, maar zag zijn inzet gestopt worden door Babos. Het eind van de eerste helft was echter voor NEC, waarbij de grootste kans voor oud-Twentespeler Bas Sibum was. Hij schoot echter voorlangs het doel van Sander Boschker.
NEC ging aan het begin van de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en werd na 67 minuten beloond. Björn Vleminckx schoot de bal achter Boschker na een voorzet van Saidi Ntibazonkiza. Even later kwam Twente bijna op voorsprong. Babos tikte een mooi schot van Wout Brama echter knap uit de bovenhoek. Ook De Jong was dicht bij een doelpunt, zijn inzet werd echter geblokt. Vijf minuten voor het eind was het wel raak, Bryan Ruiz ging alleen op Babos af, omspeelde de doelman en schoot simpel binnen. NEC was daarna met twee kopballen nog dicht bij de gelijkmaker, maar gescoord werd er niet meer in Enschede.
Het clubrecord dat vorige week geëvenaard tegen Willem II werd zondag verbroken. De Enschedeërs zijn nu 26 wedstrijden op rij ongeslagen in eigen stadion.

FC Twente - NEC 2-1

1-0 De Jong (13)
1-1 Vleminckx (67)
2-1 Ruiz (85)
Arbiter: Vink
Geel: Sibum, Tiendalli, Zomer, Nuytinck
FC Twente: Boschker, Stam, Wisgerhof (Rajkovic/72), Douglas, Tiendalli, Brama (Tiote/75), Perez (Parker/75), Janssen, Ruiz, De Jong, Stoch
NEC: Babos, Burgzorg, V. Eijden, Zomer, Heubach (Nuytinck/44), Sibum, Sarpong, Radomski, Ntibazonkiza, Vleminckx, Fejzullahu (Worm/46)
Foto: TC/Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.