Verkiezing GR10

Zwolle: geen nieuwe partijen

Geen van de drie nieuwe politieke partijen die in Zwolle meededen aan de verkiezingen hebben een gemeenteraadszetel weten te bemachtigen.
LEV, Lijst Willem Lucht en Solidara kregen te weinig stemmen. Onder de gevestigde orde verandert niet veel. Grootste verschuivingen zijn de twee zetels verlies voor de PvdA en de twee zetels winst voor D66. Zie hier de uitslag.
Het stembureau in wijkcentrum SIO in Zwolle is woensdagmorgen een half uur later geopend. De zogenoemde toegevoegd ambtenaar die alle stembescheiden bij zich heeft, kwam niet opdagen. Zij reageerde vervolgens niet op telefoontjes. Medewerkers van het Bureau Verkiezingen zijn daarna naar haar huis gereden waar bleek dat de ambtenaar vannacht plotseling in het ziekenhuis is opgenomen. Een andere ambtenaar heeft haar werk voor vandaag overgenomen waarna het stembureau om acht uur open kon. Kiezers die zich in het eerste half uur meldden, zijn weggestuurd. Het Bureau Verkiezingen hoopt dat die mensen in de loop van de dag zijn terugkomen. Hoe het met de ambtenaar is, is nog onduidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.