Persberichten

Veel aandacht voor ‘Ster van Zwolle’ bij RTV Oost

Ster van Zwolle
Ster van Zwolle © www.stervanzwolle.nl
Zaterdag 6 maart gaat het Nederlandse wielerseizoen traditioneel van start met de ‘Ster van Zwolle’. De wielertoer, met start en finish in de provinciehoofdstad, wordt dit jaar voor de 50e keer georganiseerd. Radio en TV Oost doen uitgebreid verslag.
Tussen 12.00 en 17.00 uur zijn bij Radio Oost live bijdragen te horen over het verloop van de wedstrijd. Het radioverslag wordt verzorgd door oud-wielrenner Hennie Kuiper en verslaggever Paul Schabbink vanuit de auto en verslaggever Nico Wantia vanaf de motor. TV Oost Sport besteedt zondag 7 maart om 18.10 uur ruim aandacht aan de Ster van Zwolle.
Uit binnen- en buitenland is er veel belangstelling voor deze jubileumeditie van de Ster van Zwolle. Alle grote nationale continentalteams, aangevuld met sterke buitenlandse teams, binden de strijd met elkaar aan in deze traditionele openingsklassieker van het Nederlandse wielerseizoen. De start is om 12.00 uur op het Grote Kerkplein in de Zwolse binnenstad. Kort na 16.00 uur wordt de finish verwacht op de Ceintuurbaan, ter hoogte van het stadion van FC Zwolle.
Vorig jaar liet Bram Schmitz de sprinters Marco Bos (tweede) en Robin Chaigneau (derde) kansloos. Tijdens het NK veldrijden in Heerlen liet Schmitz onlangs zien het juiste ritme weer te pakken te hebben. Wielerliefhebbers zijn dan ook benieuwd of de Brabander tijdens de Ster van Zwolle weer een hoofdrol gaat opeisen.
De Ster van Zwolle: zaterdag 6 maart van 12.00 tot 17.00 uur live bij Radio Oost en zondag 7 maart om 18.10 uur bij TV Oost Sport.
Voor meer informatie: Frans Leushuis – Chef Sport RTV Oost
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.