nieuws

Opsporingsbericht: Politie zoekt getuigen bedreiging

Politie
Politie
Een 13-jarige meisje is donderdagmorgen in Oldenzaal bedreigd door een man met een mes. De politie is op zoek naar getuigen.
Het meisje fietste rond kwart voor acht vanaf De Thij richting het fietstunneltje dat onder de rondweg doorgaat richting de Hyacinthstraat.
Vlak voor het tunneltje werd het meisje aangesproken door een man die haar de weg vroeg. Op het moment dat ze stopte greep de man haar vast en bedreigde haar met een mes. Zij gaf de man een klap en wist zich los te rukken en kon wegfietsen de Hyacinthstraat . De man rende haar achterna, via de Tulpstraat richting het politiebureau waar het meisje rechtdoor reed het centrum in. De man liep daar rechtsaf naar de parkeerplaats achter het winkelcentrum De Vijfhoek.
Het meisje fietste door naar school waar ze haar verhaal deed en waar de politie werd gebeld. Het gaat om een man van rond de 45 jaar en ongeveer 1m 85 lang. Hij was gekleed in een lange zwarte leren jas, een lichtblauwe spijkerbroek met veel zakken. Op zijn hoofd een donkere, zwarte dan wel donkerblauwe, vermoedelijk baseballpet en wit / rood / zwart gekleurde schoenen, vermoedelijk zogenaamde sneakers.
De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien en iets meer over deze man kunnen vertellen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente, team Oldenzaal, te bereiken via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.