nieuws

Heracles moeizaam langs Willem II

Heracles Almelo heeft zaterdagavond Willem II met 3-2 verslagen.
Gemakkelijk kwam de overwinning niet tot stand voor de ploeg van Verbeek. Heracles was veel beter, maar maakte het zichzelf lastig. De thuisploeg kwam al vroeg voorsprong via Douglas. Daarvoor hielpen Douglas en Everton twee goede kansen al om zeep. Douglas probeerd het met een bekeken bal, waarop Willem II-doelman Aerts attent was, terwijl Everton van twintig meter net naast schoot. Heracles nam wat gas terug en de eerste beste kans van Willem II was wel raak via Sheotahul. De vervanger van Frank Demouge schoot een pass van Nijland onder doelman Pieckenhagen tegen de touwen. Heracles bleef de betere ploeg in eigen huis en ging op jacht naar een vernieuwde voorsprong. Vejinoivc was tot twee keer toe dicht bij een treffer, maar raakte eenmaal de bal half en schoot vervolgens in het zijnet. De derde keer was het wel raak voor Vejinovic. De aanvallende middenvelder bracht Heracles weer op zegekoers met de 2-1. Vejinovic schoot een vrije trap van twintig meter binnen.
In het tweede bedrijf trok Heracles al snel de wedstrijd naar zich toe Everton kroonde zich na tot Eredivisietopscorer aller tijden van Heracles met de 3-1. De Braziliaan kreeg de bal plots voor zijn fouten en maakte geen fout. Overtoom was even later dicht bij de 4-1, ware het niet dat Maikel Aerts zich kranig verweerde. Willem II kwam wat beter in haar spel, maar kwam toch verrassend weerd op 3-2. Opnieuw wist Sheotahul een voorzet binnen te tikken, ditmaal op aangeven van invaller Grégoire. Everton was niet veel later dicht bij de 4-2, maar de aanvaller schoot een voorzet van Looms ver over. In een gelijkopgaande slotfase kwamen beide doelmannen nauwelijks in de problemen. Pieckenhagen moest nog een keer attent reageren op een plotselinge kans voor Van der Struijk, maar hield zijn doel schoon.
Heracles Almelo komt door de zege op een historisch puntentotaal van 42 punten. Nog nooit eerder kwamen de Almeloërs op het hoogste niveau aan zoveel punten. Heracles blijft op de zesde plaats in de Eredivisie.

Heracles Almelo - Willem II   3-2

1-0 Douglas (4)
1-1 Sheotahul (24)
2-1 Vejinovic (43)
3-1 Everton (50)
3-2 Sheotahul (66)
Arbiter: Blom
Geel: Pieckenhagen (Heracles Almelo), Van der Struijk, Nijland (Willem II)
Opstelling Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic, Douglas, Dost, Everton.
Opstelling Willem II: Aerts, Van der Struijk, Biemans, Schenkel, Pereira, Zijler (Grégoire/59), Donald (Deul/80), Boutahar, Van der Heijden (Kargbo/76), Nijland, Sheotahul.
Foto's: TC Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.