nieuws

Perez bezorgt FC Twente koppositie

FC Twente heeft in Waalwijk de koppositie in de eredivisie overgenomen van PSV. RKC werd met 1-0 verslagen. Door de overwinning is FC Twente verzekerd van Europees voetbal.
In een matige eerste helft waren de kansen aan beide kanten schaars. Twente scoorde twee keer, maar die werden beide terecht afgekeurd voor buitenspel. Na rust kwam RKC beter uit de kleedkamer en kreeg in de persoon van Benschop een grote kans. In de tegenstoot kopte Perez raak na een voorzet van Ruiz; 1-0.
Door de winst is FC Twente de eerste ploeg in de eredivisie die zich voor volgend jaar heeft verzekerd van Europees Voetbal. De zege heeft FC Twente bovendien in een goede uitgangspositie gezet, aangezien de concurrenten Ajax en PSV elkaar ontmoeten. FC  Twente staat nu met 67 punten alleen aan de leiding. PSV is door het verlies op 65 punten blijven steken en Ajax blijft jagen op de bovenste plekken. De Amsterdammers hebben nu 61 punten.

RKC WAALWIJK  - FC TWENTE  0-1

Perez (69)
Arbiter:  Ed Janssen
Toeschouwers: 7.100
Geel: Agustien, Benschop, Boerrigter (RKC), Stam en Tiendalli (FC Twente)
RKC WAALWIJK: Levita, D.Mulder, Colin, v.Mosselveld, Metaj; Di Gregorio,Varela (Vink/77),Agustien; De Ceulaer, Benschop (Vorm/80), Boerrigter.
FC TWENTE: Boschker,Stam,Douglas, Rajkovic,Tiendalli; Brama,Perez (Tioté/ 77), Janssen; Ruiz, De Jong, Stoch (Rendla/90).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.