nieuws

Oosterhof debuteert onder de lat bij Zwolle

René Oosterhof maakt zondag in de derby tegen Go Ahead Eagles zijn debuut in de hoofdmacht van FC Zwolle. De 19-jarige doelman is door de schorsing van Diederik Boer en de blessure van reservedoelman Dolf Kerklaan de logische optie om het doel te verdedigen.
FC Zwolle mist in de ijsselderby naast Boer, ook aanvoerder Albert van der Haar en aanvaller Celilio Lopes. Het geschorste trio, zal op de tribune gezelschap krijgen van verdediger Ruud Kras. De verdediger viel afgelopen maandag in het duel met AGOVV uit met een schouderblessure. Voor van der Haar betekent het dat hij wederom de derby mist, want ook het tijdens het duel in Zwolle was  hij afwezig wegens een schorsing.
Door de schorsingen en blessures, is Arne Slot de enige speler in de selectie die ouder is dan dertig. De gemiddelde leeftijd ligt nu rond de 21, dus trainer Art Langer zal een beroep moeten doen op de jeugd. Wie die vervangers zijn, is nog niet duidelijk.
De wedstrijd van zondag in Deventer is van groot belang voor zowel Go Ahead Eagles als voor FC Zwolle. De Eagles, de nummer drie van de ranglijst, willen graag de aansluiting met de eerste twee behouden, terwijl FC Zwolle, dat vierde staat, zich wil plaatsen voor de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Eerder dit seizoen won FC Zwolle met 1-0 van de Eagles.

De laatste vijf edities van Go Ahead Eagles - FC Zwolle

2008-2009 Go Ahead Eagles - FC Zwolle 0-1
2008-2007 Go Ahead Eagles - FC Zwolle 3-1
2007-2006 Go Ahead Eagles - FC Zwolle 1-1
2006-2005 Go Ahead Eagles - FC Zwolle 1-1
2005-2004 Go Ahead Eagles - FC Zwolle 4-2
De wedstrijd is live te zien bij TV Oost. De uitzending begint om 12.20 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.