nieuws

GA Eagles kent goede generale in slap duel

GA Eagles heeft vrijdagavond opnieuw drie punten aan haar totaal toegevoegd. De Deventer ploeg mocht zich gelukkig prijzen met een 0-1 zege bij Helmond Sport.
GA Eagles, dat gehavend aantrad in Helmond, bakte er in een slappe eerste helft weinig van. Zonder de geblesseerden Donny de Groot, Maikel Kieftenbeld, Halil Colak en Patrick Gerritsen mochten de bezoekers bij rust niet klagen met een brilstand op het scorebord. In het eerste kwartier kon het publiek nog niet opveren, maar na de beginfase zette Helmond Sport druk op het Deventer doel. Charles Kazlauskas bracht Ilja van Leerdam in stelling, maar die vond de paal buiten bereik van doelman Pasveer. De rebound was voor Kazlauskas, ditmaal lag Remko Pasveer in de weg. Ook Marc Höcher zorgde voor gevaar. De voormalig Heraclied mikte rakelings naast het doel. Na 25 minuten kreeg GA Eagles iets meer controle, maar kansen creëerde de ploeg van trainer Andries Ulderink niet. De enige mogelijkheid kwam uit een vrije trap van Joey Suk. Nadat zijn poging eerst werd geblokt, verwerkte hij de tweede mogelijkheid over de goal van doelman Van Westerop. Vlak voor het rustsignaal mocht GA Eagles haar handen dichtknijpen. Voskamp verwerkte een voorzet van Kazlauskas van dichtbij over. Ilja van Leerdam raakte niet veel later voor de tweede maal het aluminium. Ditmaal voorkwam de kruising een Brabantse treffer.
In het tweede bedrijf kende GA Eagles al snel een meevaller. Ruim vijf minuten na rust was de eerste kans meteen een voltreffer. Jongeling Nigel Hasselbaink ontsnapte, na een goede pass van invaller Michael Jansen, aan de aandacht van Mike Mampuya en liet Robert van Westerop kansloos. Hasselbaink bleef uiterst koel oog in oog met de Helmond-doelman. GA Eagles kreeg na de openingstreffer meer vertrouwen en ging op jacht naar meer. Sander Post was dicht bij de 0-2, maar de Est schoot uit de draai over. Vlak daarna kon GA Eagles counteren, Hasselbaink wist de overtalsituatie echter niet goed uit te spelen. De PSV-huurling schoof de bal in de voeten bij een tegenstander in plaats van een vrijstaande teamgenoot. Ook Helmond Sport kreeg mogelijkheden, maar sprong slecht om met de kansen. Marc Höcher werd door GA Eagles behoorlijk vrij gelaten, de Helmond-aanvaller schoot recht op doelman Pasveer. Helmond perste er een slotoffensief uit, wat enkele hachelijke momenten voor het doel van Pasveer opleverde. De beste kans kwam echter aan de andere kant. Mike Mampuya leverde zomaar in, waarna Timon van Leeuwen de 0-2 moest maken, maar de invaller schoof de bal naast. Vlak voor tijd kreeg opnieuw Van Leeuwen een grote kans. Ditmaal lag Van Westerop in de weg.
Donderdag staat voor GA Eagles de wedstrijd van het jaar op het programma. Dan krijgt de ploeg van Andries Ulderink eredivisionist Ajax op bezoek in de Adelaarshorst. De halve finale van het bekertoernooi begint om 20.45 uur. Zondag hervat GA Eagles de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Emmen.

Helmond Sport - GA Eagles   0-1

0-1 Hasselbaink (52)
Arbiter: Gözübüyük
Geel: Winkens, Voskamp (Helmond Sport), Reimerink (GA Eagles)
Opstelling Helmond Sport: Van Westerop, Mampuya, Joppen, Veldmate, Winkens, Kazlauskas, Van Leerdam, Verbeek (Chida/67), Höcher, Voskamp, Weijl (Van de Gevel/82).
Opstelling GA Eagles: Pasveer, Droste, Bus (Jansen/46), Maruanaya, Vosselman, Arkivuo, Suk, Hollart, Reimerink, Hasselbaink (Van Leeuwen/75), Post.

Foto's: Erik Pasman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.