nieuws

Nieuw internetradiostation ‘Alles Plat’ van start

Alles Plat logo
Alles Plat logo
Vrijdag 26 maart a.s. vindt in de radiostudio van Omroep Gelderland in Arnhem de presentatie plaats van www.allesplat.nl, een nieuw internetradiostation dat zich geheel richt op muziek in de streektaal. De website, een initiatief van Omroep Gelderland en de Overijsselse omroep RTV Oost, zendt 24 uur per dag streektaalmuziek uit in streaming audio. Ook zijn de wekelijkse columns van de Twentse cabaretier ‘Helligen Hendrik’ terug te vinden op de site.
Het is de bedoeling dat in de nabije toekomst ook opnamen uit de archieven van Omroep Gelderland en RTV Oost terug te luisteren zijn. De omroepen hebben de beschikking over een schat aan materiaal in de streektaal, zoals de radioprogramma’s van Arie Ribbers bij Omroep Gelderland en de dialectkoffieconcerten van Radio Oost. Op termijn willen beide regionale omroepen een breed internetplatform aanbieden met alles op het gebied van streektaal en streekcultuur.
De officiële lancering van ‘Alles Plat’ zal om 14.30 uur live worden uitgezonden door Radio Oost en Radio Gelderland. De feestelijke presentatie zal worden omlijst door een optreden van Hans Keuper van de befaamde Achterhoekse dialectformatie ‘Boh Foi Toch’ en een speciaal voor de gelegenheid geschreven radiocolumn van Gerard Oosterlaar, bekend van het duo ‘Höllenboer’.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.