nieuws

De weg van FC Twente naar de Kuip

FC Twente
FC Twente
FC Twente speelt woensdag de halve finale van de KNVB-beker in de Rotterdamse Kuip tegen Feyenoord. Bij winst plaatsen de Tukkers zich voor de finale die eveneens in de Kuip wordt gespeeld. RTV Oost brengt u een overzicht van de road to the half final.
FC Twente heeft tot zover nog geen tegengoal geincasseerd in dit bekertoernooi. Nicky Kuiper is geschorst voor het duel tegen Feyenoord. Brama, Douglas en Wisgerhof staan op scherp voor de finale.
  • 2e ronde: SC Joure
FC Twente stroomde in de tweede ronde van het bekertoernooi in en werd gekoppelt aan het Friese SC Joure. Het team van de geschorste Steve McClaren behaalde een ruime overwinning. Zonder de vaste waarden boekte FC Twente een 0-8 overwinning. Het was een wedstrijd waarin de reserves de kans kregen en die deden dat naar behoren.

SC Joure - FC Twente 0-8 (0-4)

0-1 Parker (7), 0-2 Akram (11), 0-3 Vujicevic (22), 0-4 Parker (43), 0-5 Akram (65), 0-6 Rukavytsya (67), 0-7 Wellington (84), 0-8 Wellington (89)
Opstelling FC Twente: 
 Mihaylov, Tiendalli, Douglas (46. Bannink), Carney, Kuiper, Tioté (65. Hetemaj), Akram, Vujicevic (46. De Jong), Rukavytsya, Wellington, Parker
  • 3e ronde: Capelle
In een uitverkochte stadion ontving FC Twente in de derde ronde de amateurs van Capelle. Dankzij een speciale actie, zat het stadion vol met supporters die normaal gesproken niet zo vaak in de Grolsch Veste te vinden zijn. Hoewel de thuisploeg veel sterker was, drukte FC Twente het verschil pas laat uit in de score. Luuk de Jong scoorde zijn eerste twee goals voor de Tukkers. Opnieuw trad de ploeg uit Enschede aan met de reserves en won uiteindelijk met 3-0.

FC Twente  - Capelle 3-0 (1-0)

1-0 De Jong (27), 2-0 De Jong (87), 3-0 Rukavytsya (90)

opstelling FC Twente:

Mihaylov, Tiendalli (88’Bannink), Douglas, Wisgerhof, Carney, Janssen (88’Rendla), Akram, Tiote, Parker, De Jong, Wellington (76’ Rukavytsya)
  • 4e ronde: Helmond Sport
In opnieuw een volgepakte Grolsch Veste boekte FC Twente een ruime overwinning in de KNVB-beker. Helmond Sport voetbalde lang mee, maar moest toch toezien Bryan Ruiz  voor beslissing in de wedstrijd zorgde. De Costa-Ricaan profiteerde van knullig balverlies aan Helmondse zijde. Luuk de Jong liet wederom zien dat hij aan de deur klopte. De aanvaller scoorde twee keer.

FC Twente - Helmond Sport 3-0 (1-0)

1-0 de Jong (36), 2-0 Ruiz (80), 3-0 de Jong (90)

opstelling FC Twente:

Mikhailov, Tiendalli, Wisgerhof, Douglas (84. Rajkovic),Kuiper (84. Heubach), Brama, Akram, Vujicevic (75.Parker), Rukavytsya, de Jong, Stoch
  • kwartfinale: Sparta Rotterdam
In de kwartfinale van de beker was Sparta Rotterdam de volgende horde. Op het Kasteel liet FC Twente zich echter weer van haar goede kant zien en domineerde de wedstrijd. Via een vroege voorsprong liep het uiteindelijk uit naar een gemakkelijk 0-4 overwinning.

Sparta Rotterdam - FC Twente 0-4 (0-2)

0-1 Perez (23), 0-2 N'Kufo (38), 0-3 N'Kufo (81), 0-4 Ruiz (85)

Opstelling FC Twente:

Boschker (46. Paauwe), Kuiper, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Perez (76. Parker), Brama, Vujicevic,Ruiz, N'Kufo (82. de Jong), Stoch

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.