nieuws

GA Eagles: Opmerkelijke weg naar halve finale

Donny de Groot
Donny de Groot
Go Ahead Eagles hoopt donderdag te kunnen stunten door in de halve finale van de beker het grote Ajax te verslaan. De ploeg uit Deventer verraste in de beker door tweemaal een ploeg uit de eredivisie uit te schakelen en kan in de eigen Adelaarshorst dat kunstje opnieuw herhalen. RTV Oost brengt u een overzicht van de road to the half final.
Bij Go Ahead staat er een flink aantal spelers op scherp voor de eventuele finale. Mochten Vosselman, de Groot, Holart, Arkivuo, Çolak, Post of Kieftenbeld een gele kaart ontvangen, dan zijn zij geschorst voor de volgende bekerwedstrijd. later deze week is er een voorbeschouwing op deze wedstrijd.
  • 2e ronde: Rijnsburgse Boys
Go Ahead Eagles had een zware dobber aan de amateurs van de Rijnsburgse Boys. De ploeg uit Deventer kwam al vroeg op achterstand en wist tot tien minuten voor tijd nog niet gelijk te maken. Een blamage hing in de lucht, maar Koen van den Biezen maakte alsnog de gelijkmaker. In de verlening wist de GA Eagles de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken.

Rijnsburgse Boys - Go Ahead Eagles 1-4 (0-1) n.v.

1 - 0  Sardar (23), 1-1 van der Biezen (80), 1-2  Post (97), 1-3 Gerritsen (99), 1-4  Çolak (109)
Opstelling Go Ahead Eagles:
Pasveer , Droste, Bus ,Parnela (54. Hollart), Vosselman, van Leeuwen (75.Bosz), Arkivuo (70. Post), Kieftenbeld, Gerritsen, van der Biezen, Çolak
  • 3e ronde: FC Emmen
In FC Emmen vond GA Eagles haar volgende tegenstander. Opnieuw ging het niet makkelijk voor de ploeg van Andries Ulderink, want wederom had de ploeg een verlenging nodig. Lang leek de thuisploeg het duel te gaan winnen, maar in blessuretijd kwam Emmen alsnog langszij. In de verlening liepen de Deventernaren uit naar een 4-2 overwinning.

Go Ahead Eagles - FC Emmen 4-2 (2-0) n.v.

1-0 Ghoochannejhad (8), 2-0 Çolak (34) , 2-1Malenovic (86), 2-2 Ripson ('90) , 3-2Post (98), 4-2 Suk (103)

Opstelling Go Ahead Eagles:

Pasveer, Droste, Bus, Maruanaya, Vosselman, Kieftenbeld, Arkivuo (88. Suk), Hollart, Ghoochannejhad (70. Reimerink), Post, Çolak
  • 4e ronde: Heracles Almelo
In de vierde ronde van de KNVB-beker stond een Overijsselse derby op het programma. GA Eagles moest op bezoek bij het goed draaiende Heracles Almelo. In een lastige wedstrijd kwamen de bezoekers op voorsprong door een harde vrije trap van Halil
Çolak. Na rode kaarten voor Ghoochannejhad (Eagles) en Maertens (Heracles), hield de ploeg uit Deventer stand en kon Suk in het slot de wedstrijd beslissen.

Heracles Almelo - Go Ahead Eagles 0-2 (0-1)

0-1 Çolak (12), 0-2 Suk (80)
Opstelling Go Ahead Eagles:
Pasveer, Droste, Bus, Parnela, Vosselman, Kieftenbeld, Arkivuo, Hollart, Reimerink (64. Suk), Ghoochannejhad, Çolak (84. Zuidam)
  • kwartfinale: NAC Breda
De kwartfinale leek op voorhand een onmogelijke zaak voor Go Ahead Eagles. NAC toonde zich de afgelopen sterk als cupfighter en een avondje NAC is voor elke ploeg lastig. Toch slaagde de ploeg van Andries Ulderink erin lang stand te houden en via de kersverse aankoop Donny de Groot zelfs op voorsprong te komen. Na een goedkope penalty kwam NAC alsnog langszij, maar de Groot stond enkele minuten daarna opnieuw op de goede plek om GA Eagles naar de halve finale te schieten.

NAC Breda - Go Ahead Eagles 1-2 (0-0)

0-1 de Groot (64), 1-1 Gorter (72), 1-2 de Groot (74)

Opstelling Go Ahead Eagles:

Pasveer, Droste, Bus, Maruanaya, Vosselman, Kieftenbeld, Arkivuo (88. Zuidam), Hollart, Reimerink, Post (46. de Groot), Hasselbaink (65. Suk)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.