nieuws

Basisplek Tiendalli tegen oud-werkgever

Dwight Tiendalli staat morgenavond op de linksbackpositie wanneer FC Twente aantreed tegen Feyenoord voor de halve finale van de KNVB-beker. In de Kuip zal Tiendalli zeker spelen door de schorsing van Nicky Kuiper. Trainer Steve McClaren reist met een fitte selectie af naar Rotterdam, maar weet wel dat een aantal spelers op scherp zal staan voor een eventuele finale.
Bijna een jaar geleden nadat zijn contract bij Feyenoord werd ontbonden, keert Dwight Tiendalli morgenavond even terug in de Kuip. Met FC Twente hoopt hij voor de tweede keer op rij de vaderlandse bekerfinale te halen. Tiendalli werd afgelopen zaterdag tegen PSV al in de eerste helft gewisseld voor Nicky Kuiper, maar heeft zelf begrip voor die beslissing. Vanwege de schorsing van Kuiper, zal hij gewoon weer in de basis starten.
FC Twente kent verder weinig personele problemen. Miroslav Stoch ging op de training van vandaag wat eerder het veld af, maar hij kan morgen gewoon spelen. Wel staan Wout Brama, Peter Wisgerhof en Douglas op scherp. Bij een gele kaart, zullen zij een eventuele finale missen.
Feyenoord kent meer problemen. Aanvallers John-Dahl Tomasson en Sekou Cissé zijn geblesseerd en Makaay is gepasseerd. Daardoor zal de zeventienjarige Luc Castaignos in de punt van de aanval spelen. Op het middenveld krijgt Denny Landzaat de voorkeur boven Luigi Bruins.
FC Twente heeft het traditioneel moeilijk in de Kuip. De laatste zege dateert uit 2002, toen er in de competitie met 1-2 werd gewonnen. Simon Cziommer was toen het goudhaantje met twee goals. In de beker stonden beide ploegen vier keer tegenover elkaar. Drie keer won FC Twente en Feyenoord trok de andere keer aan het langste eind. Saillant detail is dat alle vier de ontmoetingen door de thuisploeg gewonnen werd. De laatste ontmoeting was in 2004, toen FC Twente na verlening met 3-1 won.
vermoedelijke opstellingen:
Feyenoord: Mulder; de Vrij, Bahia, Vlaar, van Bronkhorst; Landzaat, El Ahmadi, Fer, Wijnaldum, Biseswar; Castaignos
FC Twente: Boschker; Stam, Douglas, Wisgerhof, Tiendalli; Brama, Janssen, Perez; Stoch, Nkufo, Ruiz
De wedstrijd begint om 20.45 en is live te volgen bij radio Oost.
(foto: TC Tubantia)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.