nieuws

Slagroomparfait met chocolade schotsen

Slagroomparfait
Slagroomparfait
Ingredienten (8 pers.) - 200 ml slagroom - 275 gr suiker - 5 eidooiers - 200 ml yoghurt - 50 gr bloem - 50 gr cacaopoeder - 3 eieren - 2 eiwitten - 100 gr pure chocolade - 2 eetl. zonnebloem olie Â

Bereiding:

Breng 100 gram suiker met 100 ml water aan de kook. In de tussentijd klop je 2 eidooiers los in een grote kom. Voeg dan langzaam en al kloppend de siroop toe(water met de suiker). Deze massa zet je koud in een bak met ijskoud water. Af en toe er even doorheen roeren. Dan ga je de slagroom kloppen, en deze klop je tot yoghurtdikte.
Spatel de slagroom door de yoghurt en koude siroop.
Stort het mengsel in een vorm, dek het geheel af met folie en laat het dan opstijven in de vriezer. Zeef de bloem en het cacaopoeder. Meng 3 eidooiers met de eieren en 125 gram suiker tot een creme. Klop het eiwit stijf met 50 gram suiker en spatel dit door de creme. Spatel dan de bloem, cacaopoeder door de creme en strijk dit uit over een met bakpapier beklede plaat en bak in ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch 200 graden/hete lucht 175 graden/ gas stand 3).
Als het klaar is chocolade schots af laten koelen. Smelt de chocolade au bain marie en roer dan de olie er doorheen. Breek de chocolade schotsen in stukken. Snijd de parfait in plakken en leg dan een plak parfait met daar bovenop een chocolade schots en herhaal dat nog een keer.
Besprenkel dit alles met de chocoladesaus.

EET SMAKELIJK :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.