nieuws

Personele problemen voor ontspannen GA Eagles

Go Ahead Eagles moet het morgenavond in de halve finale van de beker tegen Ajax stellen zonder spits Donny de Groot. De aanvaller heeft last van een knieblessure. Eveneens een domper is de blessure van Halil Çolak. De Turkse jeugdinternational zit wel bij de selectie, maar morgen wordt bekeken of hij fit genoeg is voor de bank.
Op de training van vanochtend liepen de spelers en trainer er ontspannen bij. Maikel Kieftenbeld had een spierscheurig, maar na een bezoekje aan een 'wonderdokter'  is hij naar eigen zeggen fit genoeg om te spelen. Een positief bericht voor trainer Andries Ulderink, die wel een aantal belangrijke spelers moet missen. Van Patrick Gerritsen, Jordy Zuidam en Koen van der Biezen was al wel duidelijk dat zij de confrontatie met Ajax niet zouden halen, maar door het wegvallen van Donny de Groot en Çolak zit de ploeg uit Deventer dun in de aanval. Sander Post en Nigel Hasselbaink zijn opties op hun posities in te nemen. 
Go Ahead Eagles hoopt voor het eerst sinds 1965 weer eens de finale van het vaderlandse bekertoernooi te halen. Toen werd er verloren van Feyenoord. Nu staan de Deventernaren na 29 jaar weer in de halve eindstrijd en bij de Eagles leeft het vertrouwen dat een stunt in de eigen Adelaarshorst mogelijk moet zijn.
Bij Go Ahead staat er een flink aantal spelers op scherp voor de eventuele finale. Mocht Vosselman, Holart, Arkivuo, Çolak, Post of Kieftenbeld een gele kaart ontvangen, dan is hij geschorst voor de volgende bekerwedstrijd.
Vermoedelijke opstellingen:
GA Eagles: Pasveer; Droste, Bus, Maruanaya, Vosselman; Kieftenbeld, Arkivuo, Suk; Reimerink, Post, Hasselbaink
Ajax: Stekelenburg; van der Wiel, Vertonghen, Alderweireld, Anita; de Zeeuw, de Jong, Enoh; Emanuelson, Pantelic, Suarez
De wedstrijd Go Ahead Eagles - Ajax begint morgenavond om 20.45 en is live te volgen bij radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.