nieuws

Geen Tour voor Skil Shimano

Skil Shimano staat deze zomer niet aan de start van de Tour de France in Rotterdam. De wielerploeg heeft geen wildcard ontvangen van de organisatie A.S.O.
Skil Shimano, met de Overijsselse renners Albert Timmer en Tom Veelers, maakte vorig jaar nog verdienstelijk haar debuut tijdens de Ronde van Frankrijk. De ploeg van manager Iwan Spekenbrink uit Rijssen en ploegleider Rudie Kemna kreeg ook de complimenten van de Tourdirectie, maar dat bleek niet voldoende voor een vervolg.
De concurrentie was dit jaar een stuk groter vanwege de komst van een aantal nieuwe ploegen, waaronder RadioShack van Lance Armstrong en BMC van Cadel Evans.
De zes wildcards gaan naar de ploegen BMC (Cadel Evans, Karsten Kroon), Cervélo (Thor Hushovd, Carlos Sastre), Garmin (Tyler Farrar), Katjoesja (Kim Kirchen), RadioShack (Lance Armstrong) en Team Sky (Bradley Wiggins).
Rabobank was al wel zeker van deelname aan de Tour de France. De ploeg met onder meer Bram Tankink, Joost Posthuma en Tom Stamsnijder is één van de zestien ploegen met de ProTour-status.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.