nieuws

Scones en gefrituurde ei

Ingrediënten: - 250 gram bloem - 2,5 theelepel bakpoeder - een halve theelepel zout - 50 gram boter - 1 zakje vanille suiker - 2 eetlepels suiker - 0,75 dl melk - 1 ei - 0,25 bekertje slagroom - zelfde hoeveelheid mascarpone - diverse soorten jam

Bereiding:

Bakmeel, bakpoeder en zout zeven boven een mengkom. Vanillesuiker en suiker erbij de boter met messen door de bloem snijden en mengen. Als de boter is opgenomen de melk met het losgeklopte ei er door maar een bodempje bewaren. Zolang kneden dat het een samenhangende bal wordt.
Het deeg uitrollen tot 2,5 cm dikke plak en er zo'n 8 rondjes uitsteken. Op het met bakpapier belegde bakplaat leggen en bestrijken met de rest van het ei mengsel. De scones afbakken in het midden van een tot 225 graden voorverwarmde oven in 10 min. Buiten de oven laten afkoelen. De stijf geslagen slagroom vermengen met de mascarpone samen serveren met de diverse soorten jam.

Serveer eens een ei anders:

Neem een drie minuten gekookt eitje en pel het. Haal het door de bloem, dan door een los geklopt ei. Dan door het paneermeel evt vermengd met sesamzaad. Frituur het in de frituurpan mooi goud bruin. Serveer het warm.

EET SMAKELIJK! :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.