FC Twente moeizaam langs VVV-Venlo

FC Twente heeft zaterdagavond een moeizame overwinning geboekt op promovendus VVV-Venlo. In stadion De Koel werd het 0-2 voor de ploeg van trainer Steve McClaren.
In de eerste helft kreeg Twente enkele kansen, maar onder meer Perez en Parker wisten deze niet te benutten. Zeven minuten voor rust schoot Nkufo Twente wel op voorsprong. In het tweede bedrijf ging VVV-Venlo beter voetballen en moest Boschker redding brengen op een kopbal van Leemans. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Wie anders dan Bryan Ruiz schoot de bal binnen.
Blaise Nkufo werd door zijn doelpunt all-time clubtopscorer bij FC Twente. Hij maakte 137 doelpunten voor de Enschedese ploeg. FC Twente brak zaterdagavond nog twee records, de winst was de 24e van dit seizoen en daarmee werd het clubrecord uit het seizoen 1973-1974 verbeterd. Het aantal punten in een seizoen werd zaterdag geëvenaard. Twente heeft nu 77 punten en dat is een seizoensrecord. De Enschedeërs hebben nog één punt nodig uit de resterende vier wedstrijden om dat te verbeteren.

VVV-Venlo - FC Twente 0-2

0-1 Nkufo (38)