nieuws

Aflevering 16: Spreuken en recepten

Deze week is Esther op bezoek bij Alberto Stegeman en Wouter de Jong. En een heerlijk recept voor griesmeelpudding met een saus van boerenmeiden.
Spreuk van de week:
’t Foezelpad is de körtste weg noar ’n groeve.
Dit betekent: Verslaving leidt nooit tot iets goeds
Recept van de week:
Griesmeelpudding met saus van boerenmeiden
Ingrediënten voor 4 personen:
3 blaadjes geweekte gelatine
1 L melk
100 gr tarwegriesmeel
1 vanillestokje
80 gr suiker
3 eidooiers
3 eiwitten
snufje zout.
200 gr saus van boerenmeiden:
Ingrediënten
250 gr. gewelde abrikozen
250 gr. witte wijn
150 gr. apricot brandy
150 gr. suiker
Bereidingswijze:
De abrikozen in de keukenmachine pureren en samen met de witte wijn, de apricot brandy en de suiker in een pan doen en aan de kook brengen. Snel afkoelen.
4 rozetten slagroom
160 gr aardbeien in partjes
4 blaadjes mint in reepjes gesneden.
Bereidingswijze:
Los de geweekte gelatineblaadjes in 1 dl warme melk op. Breng de rest van de melk (9 dl) met de helft van de suiker, het vanillestokje en het snufje zout aan de kook. Voeg dan geleidelijk de griesmeel aan de melk toe. Nog even doorkoken, onder regelmatig roeren, tot het gaar is. Neem de pan van het vuur en roer de warme melk met gelatine en de eidooiers door de massa. De rest van de suiker met de eiwitten opkloppen en door de pudding spatelen. De pudding in natgemaakte vormpjes scheppen, met beboterd papier afdekken of met wat suiker bestrooien en af laten koelen. Stort de griesmeelpuddinkjes op vier koude borden en schep de saus van boerenmeiden er rondomheen. Spuit een rozet slagroom op het bord en garneer met partjes aardbei en reepjes verse mint.

Adressen:

Wouter de Jong & Kinga Roder
Aureolustheater
Brookmanweg 4
7635 LE Lattrop - Brecklenkamp

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.