nieuws

Champignons en banaan in bierbeslag

Bierbeslag
Bierbeslag
Ingrediënten Bierbeslag:   * 0,5 flesje bier * 3 eieren * 3 eetlepels bloem * iets zout * voor de champignons Provençaalse kruiden naar smaak * voor de banaan suiker naar smaak

Bereiding:

Eieren scheiden in dooier en eiwit. De dooier loskloppen met het bier en er de bloem aan toevoegen. Op smaak brengen met een snufje zout. Het eiwit stijf kloppen en door het beslag spatellen. Het basis recept is nu gereed. Dit beslag heeft vele gebruiksmogelijkheden.
B.v met vis, je moet de vis dan wel eerst zouten en kruiden.
Champignons door het beslag met Provençaalse kruiden roeren.
Banaan bij het kloppen van het eiwit suiker toevoegen.
Elk onderdeel in het frituur afbakken op 180 graden. De champignons kunnen goed dienen als voorgerecht met een knoflooksaus. De vis kan het hoofdgerecht zijn. De banaan is dan het nagerecht of bijgerecht in de Indische keuken.

EET SMAKELIJK :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.