FC Twente moeizaam langs sc Heerenveen

FC Twente is weer een stap dichter bij het eerste kampioenschap in de historie. Zaterdagavond werd in De Grolsch Veste gewonnen van sc Heerenveen: 2-0.
Het begin van de eerste helft was voor Heerenveen. Na acht minuten leek de ploeg ook al op voorsprong te komen, maar een doelpunt van Grindheim werd afgekeurd. Daarna werd Twente iets sterker en kwamen er kansen voor Ruiz en Perez. Zij wisten het net echter niet te vinden. Na ruim 25 minuten was er een kans voor Wout Brama, maar de middenvelder schoot van afstand voorlangs. De grootste kans was echter voor Geert Arend Roorda, de middenvelder van Heerenveen zag zijn schot vlak voor rust gestopt door Boschker. 0-0 werd daardoor de ruststand. In de rust moest scheidsrechter Wegereef zich laten vervangen in verband met een kuitblessure, zijn vervanger was Maarten Ketting die daarmee zijn debuut maakte in de eredivisie.
De eerste kans in de tweede helft was voor Heerenveen, Breuer schoot slap in de handen van Boschker. Na een klein uur was Roy Beerens het dichtst bij een doelpunt. Hij schoot van buiten het strafschopgebied op de lat. Even later ging Kenneth Perez alleen op doelman Timmer af, de keeper stopte de bal van de Deen. Na bijna 70 minuten zag Bryan Ruiz een inzet voor de kruising langs vliegen. Een minuut later was het eindelijk raak voor Twente. Nkufo bracht Tiote in stelling met een hakje en de Ivoriaan schoot de bal beheerst achter Timmer. Daarna was Nkufo nog twee keer dicht bij een doelpunt. Eerst schoot hij over uit een hoekschop en even later tikte Timmer zijn inzet uit de benedenhoek. In de blessuretijd besliste invaller Luuk de Jong het duel door de 2-0 in de bovenhoek te schieten.
Bij FC Twente moest Theo Janssen zich in de eerste helft al laten vervangen. De middenvelder heeft een hamstringblessure en is onzeker voor het duel met AZ van komende dinsdag. Twente heeft nu zeven punten voorsprong op Ajax dat zondag in eigen huis in actie komt tegen VVV-Venlo. Twente heeft uit de resterende drie wedstrijden nog zes punten nodig om landskampioen te worden.

FC Twente - sc Heerenveen 2-0

1-0 Tiote (70)
2-0 De Jong (90+1)
Arbiter: Wegereef (Ketting/46)
Geel:-
FC Twente: Boschker, Stam, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Perez (De Jong/66), Janssen (Tiote/40), Ruiz, Nkufo, Stoch (Vujicevic/90)
sc Heerenveen: Timmer, Janmaat, Haglund, Elm, Breuer, Losada (Narsingh/78), Roorda, Grindheim (Fazli/84), Beerens, Sibon, Djuricic (Smarason/71)
Foto's: TC/Tubantia