nieuws

Gelijkspel Heracles Almelo op Het Kasteel

Heracles Almelo heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan het bezoek bij Sparta. In Rotterdam werd het 1-1.
Heracles was vooral de eerste twintig minuten van de eerste helft de iets betere ploeg. Uitgespeelde kansen creëerde het echter niet en zag daarna Sparta dominanter worden. Vooral Edouard Duplan speelde sterk en kreeg enkele mogelijkheden. Na twaalf minuten mocht hij vanaf de middenlijn vrij doorlopen tot het strafschopgebied, passeerde daar twee verdedigers, maar wist de bal tot twee keer toe niet achter Pieckenhagen te schieten. Heracles stelde daar weinig tegenover in de laatste 25 minuten voor rust. Toch kregen de Almeloërs de beste kans om op voorsprong te komen. Everton miste echter vlak voor rust een strafschop. Doelman Seliga wist de slap ingeschoten penalty van de Braziliaan te keren.
Trainer Gertjan Verbeek wisselde de tegenvallende Everton in de rust en bracht de sensatie van de laatste duels, Samuel Armenteros. Twee minuten na die rust kwam Heracles al op voorsprong. Bas Dost verlengde van dichtbij een schot van Darl Douglas en schoot daarmee zijn dertiende van het seizoen binnen. Vijf minuten later was het echter alweer gelijk, Douplan wist dit keer wel zijn kans te benutten en schoot de bal liggend achter Pieckenhagen. Een kwartier voor tijd dacht Sparta recht te hebben op een strafschop na een vermeende handsbal van Van der Linden. Scheidsrechter Luinge legde de bal niet op de stip, maar stuurde even later wel debuterend Sparta-trainer Aad de Mos naar de tribune omdat hij het veld in was gelopen om te protesteren. In de laatste tien minuten gingen beide ploegen nog wel voor de winst, maar gescoord werd er niet meer op Het Kasteel.

Sparta Rotterdam - Heracles Almelo 1-1

0-1 Dost (47)
1-1 Duplan (52)
Arbiter: Luinge
Geel: Viergever, Looms, Poepon, Knol
Bijzonderheid: Everton mist penalty (45+1)
Sparta Rotterdam: Seliga, Koenders, Knol, Adeleye, Slijngard, Van Bueren, Falkenburg (Bodul/46), Viergever, Duplan, Poepon, Abdul (John/59)
Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic (Fledderus /72), Douglas, Dost, Everton (Armenteros/46)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.