nieuws

Hollandse Week

De laatste week van april laat RTV Oost de vaderlandsliefde weer opbloeien. In de aanloop naar Koninginnedag en de herdenking van de bevrijding is Radio Oost een week lang Hollandser dan ooit.
Van dinsdag 26 april t/m zondag 1 mei wordt de hele dag muziek van eigen bodem gedraaid. Verder is er aandacht voor allerlei typisch Nederlandse onderwerpen, tradities, eigenaardigheden en recepten.

Stem op je favoriete plaat

Het publiek mag bepalen welke platen tijdens de Hollandse Week te horen zullen zijn! Stemmen kan nu via de uitgebreide keuzelijst. Staat je favoriete plaat van Nederlandse bodem er niet bij, dan kun je die ook aanvragen via holland@rtvoost.nl. Zondagavond tussen 20.00 en 23.00 uur is de Top 40 op Radio Oost te horen. De Top 40 vind  je hier.

Win fantastische prijzen

Tijdens de Hollandse Week wordt elke dag een aantal keren het Pim Pam Pet Spel' gespeeld. Deelnemers moeten het juiste antwoord bij de gedraaide letter geven. Er zijn diverse leuke en vooral typisch Hollandse prijzen te winnen. De prijzen variëren van een Zaanse Schans arrangement tot een zak bloembollen. Kijk hier voor alle te winnen prijzen...

Hollandse Spreuken actie

In Goeiemiddag Overijssel speelt Marcel Spijkerman dagelijks het Hollandse Spreuken spel. Weet je een leuke originele Hollandse spreuk, of ken je een zelfbedachte grappige variant op een Hollandse spreuk, mail 'm dan naar goeiemiddag@rtvoost.nl. De inzender van de leukste spreuk van de dag wint de spreuk op een Delftsblauw tegeltje.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.