nieuws

Panna cotta met rood fruit

Panna cotta met rood fruit
Panna cotta met rood fruit
Ingrediënten (6 pers):   * 150 ml melk* 50 ml slagroom* 50 gr bruine basterdsuiker* 1/2 vanillestokje* 2 blaadjes gelatine* 60 gr poedersuiker* 250 gr gemengd rood fruit(vers of diepvries)

Bereiding:

Verwarm de melk en de room met de bruine basterdsuiker en het vanillestokje en laat het 5 minuten op zacht vuur tegen de kook aan staan. Dan haal je het vanillestokje uit de pan(room) en schraapt het merg uit het vanillestokje en doe dit terug in de pan.
Week de gelatine intussen in koud water en los deze vervolgens op in het mengsel van room en melk. Vul de glaasjes voor tweederde met dit mengsel en zet het minstens 2 uur koud weg. Los de poedersuiker op in wat water in een pan op zacht vuur en voeg dan het fruit toe. Laat het 1à 2 minuten tot een lichte compote inkoken.
Zet de compote weg en laat deze afkoelen.
Als de compote is afgekoeld schep deze dan op de panna cotta en garneer het af met een blaadje munt.

EET SMAKELIJK :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.