nieuws

Enschede Marathon live bij RTV Oost

Enschede Marathon
Enschede Marathon
Zondag 25 april vindt de 42e editie plaats van de Enschede Marathon. RTV Oost gaat dit grootse sportevenement dit jaar uitgebreid in beeld brengen, met dagjournaals in de week voorafgaand aan de marathon, een live tv-verslag, live radioflitsen en een uitgebreide samenvatting in de uitzendingen van TV Oost Sport op zondagavond.
Op de dag van de wedstrijd doet TV Oost van 10.00 tot 16.00 uur live verslag vanaf de startlocatie van de Enschede Marathon op de Boulevard 1945. Presentator Bert van Losser gaat in gesprek met deelnemers, organisatoren en andere betrokkenen. De wedstrijdlopers gaan van start om 10.30 uur. Het commentaar bij de wedstrijd wordt verzorgd door Paul Schabbink, verslaggever Nico Wantia volgt de marathon vanaf de motor. Na de finish van de wedstrijdlopers zijn live beelden te zien van de duizenden recreatielopers, de sfeer in de stad en opnamen die eerder op de dag zijn gemaakt van onder meer de voorbereidingen en de aankomst van lopers en publiek. Eindredacteur Frans Leushuis van RTV Oost ziet in de Enschede Marathon de ultieme uitdaging om zoveel mogelijk lokale deelnemers in beeld te krijgen.
Van maandag 19 t/m vrijdag 23 april is bij TV Oost elke dag om 21.50 en 22.50 uur een speciaal dagjournaal te zien. Daarin wordt uitgebreid aandacht besteed aan de jeugd uit de Hengelose wijk Berflo Es, die door middel van een aantal speciale clinics wordt voorbereid op de Menzis FitRUN, een onderdeel van de Enschede Marathon.
De organisatie van de Enschede Marathon rekent dit jaar op een recordaantal van tienduizend deelnemers. Ook de winnaar van vorig jaar, Jacob Yator uit Kenia, zal aan de start verschijnen. Met het oog op het nieuwe, snelle parcours heeft de 27-jarige atleet opnieuw voor Enschede gekozen. Mede omdat het relatief warme weer vorig jaar absolute toptijden tegenhield, denkt Yator dit jaar zijn eigen parcoursrecord van 2.09.02 te kunnen verbeteren. Gezien de namen op de voorlopige deelnemerslijst kon het wel eens een spannende strijd worden tot aan de finish op de Boulevard. Het parcours voert de lopers door onder meer Glanerbrug, Lonneker en de herbouwde wijk Roombeek.
TV Oost zal de Enschede Marathon in beeld brengen met diverse motorcamera’s, schoudercamera’s en vaste opstellingen. Bij deze grote productie wordt samengewerkt met het Hilversumse bedrijf Dutch View, dat de draadloze mobiele verbindingen levert op veel grote, internationale sportevenementen. De dagjournaals en de live tv-uitzending van de Enschede Marathon worden mede mogelijk gemaakt door zorgverzekeraar Menzis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.