nieuws

Zes jaar cel geëist in fraudezaak Icare

Tegen voormalig topman Bart V. van thuiszorginstelling Icare in Meppel is voor de rechtbank in Assen 6 jaar cel geëist.
Bart V. zou Icare voor tussen de 5 en 10 miljoen euro hebben benadeeld door onder meer de verkoop van panden en een bedrijfsonderdeel. Hij zou het geld in eigen zak hebben gestoken. Bart V. ontkent de beschuldigingen en wil vrijspraak. Hij staat samen met drie andere verdachten terecht voor oplichting, witwassen en belastingontduiking.
Een andere verdachte, Johan B., hoorde 30 maanden celstraf tegen zich eisen, waarvan 10 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Hij zou hebben meegewerkt aan de fraude en als eigenaar van Thuiszorgwinkels BV 1,5 miljoen euro in eigen zak hebben gestoken. Ook hij ontkent. De van miljoenenfraude verdachte oud-topman Bart V. staat sinds dinsdag 13 april voor de rechter.
V. was van 1998 tot 2005 bestuursvoorzitter van Icare. Volgens Justitie heeft Bart V. zich in die tijd vorstelijk verrijkt bij onder meer de verkoop van Thuiszorg Perfect, thuiszorgwinkels en panden van Icare. Het Openbaar Ministerie deed jaren onderzoek naar de handel en wandel van de oud-directeur van Icare.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.