nieuws

GA Eagles boekt ruime zege op RBC Roosendaal

GA Eagles heeft vrijdagavond een eenvoudige overwinning behaald tegen RBC Roosendaal. De ploeg van trainer Andries Ulderink won in eigen huis met 3-1 van de Brabanders.
Trainer Andries Ulderink had de nodige wijzingen aangebracht in zijn basisopstelling. Remko Pasveer, Michael Jansen, Donny de Groot en Halil Çolak begonnen aan de wedstrijd in de Adelaarshorst. Al snel kon het thuispubliek opveren. Kieftenbeld loste een schot op het doel van Melvin Koetsier. Cees Toet veranderde de bal van richting, waardoor Koetsier kansloos was, 1-0. Twee minuten later stond bijna de 2-0 op het scorebord. Dennis Hollart vuurde een schot af, Koetsier pareerde de bal, waarna Donny de Groot in de rebound op de buitenkant van de paal schoot. RBC Roosendaal werd alleen gevaarlijk uit een vrije trap. Remko Pasveer bewees een betrouwbare kracht te zijn en keerde het schot. Aan de andere kant was het na twintig minuten wel weer raak. Donny de Groot ontsnapte aan de buitenspelval en schoot zijn tweede doelpunt voor GA Eagles binnen, 2-0. GA Eagles kreeg meer mogelijkheden. Timon van Leeuwen kopte een voorzet van Dennis Hollart net over. Cees Toet maakte aan de andere kant na 25 minuten zijn fout goed. De verdediger van RBC liet Remko Pasveer uit een hoekschop kansloos. De wedstrijd kabbelde voort tot de rust, zonder grote kansen.
Meteen na rust zorgde Jules Reimerink weer voor de marge van twee. De linksbuiten kreeg de bal uit de rebound, na een schot van Halil Çolak, en rondde beheerst af. GA Eagles behield het overwicht ook in de tweede helft. De Deventer ploeg kreeg ook mogelijkheden, onder anderen via Donny de Groot, maar GA Eagles bleek niet scherp genoeg voor het derde doelpunt. RBC Roosendaal deed wat pogingen via Umut Gündogan en Melvin de Leeuw, maar bleek niet bij machte voor een tweede treffer. Michael Jansen kreeg aan de andere kans een mogelijkheid. De verdediger kopte bij de tweede paal naast het doel van Koetsier. Ook Joey Suk en Sander Post waren dicht bij een vierde Deventer treffer, maar kwamen net te kort. Behalve de overwinning was er nog een lichtpuntje voor GA Eagles. Ceriel Oosthout maakte na lange tijd blessuretijd zijn rentree.
GA Eagles sluit volgende week vrijdag het reguliere seizoen af met een uitwedstrijd bij BV Veendam. De Deventer ploeg strijdt met Excelsior en FC Zwolle om de derde plek.

GA Eagles - RBC Roosendaal   3-1

1-0 Toet (10/ed)
2-0 De Groot (19)
2-1 Toet (25)
3-1 Reimerink (46)
Arbiter: Gözübüyük
Geel: Kieftenbeld, Oosthout (GA Eagles), Schot, Polak, De Leeuw (RBC Roosendaal)
Opstellign GA Eagles: Pasveer, Droste, Bus, Jansen, Hollart, Kieftenbeld, Van Leeuwen (Oosthout/82), Suk, Reimerink, De Groot (Post/71), Çolak (Hasselbaink/64)
Opstelling RBC Roosendaal: Koetsier, Martina, Toet, Pollemans (De Leeuw/60), Polak, Boddaert (Chery/72), Gündogan, Pot, Schot (Jardim/60), Ars, Remacle

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.