nieuws

Rob Dokter

Rob Dokter
Rob Dokter
'Rob Dokter is een gerenommeerde singer-songwriter met 2 solo-CD's achter zijn naam. Zijn nummer 'Morning Time' haalde het bij uitkomen van de eerste CD 'Just as I am' in 2000 tot nummer 1 in de Regiotap van RTV Oost. Zijn 'signature-song': 'EXPAT BLUES' werd tot tweemaal toe gecoverd in de Verenigde Staten door Ronny Elliott and the Nationals op hun CD 'HEP' en door Panama Red op zijn CD 'Choice Buds'.
Met Panama Red speelt hij jaarlijks in de zomerperiode in Frankrijk op vele stadsfestivals en in bars en clubs. Ook met de Franse band 'Mary-Lou' was hij veel in Frankrijk en Nederland onderweg. In Frankrijk kreeg hij de nickname 'The Doc'. Een met trots gedragen geuzennaam.
Rob Dokter verleende zijn medewerking aan diverse CD-projekten, zoals 'De Keijser' en 'Eppe de Snoeverd', werd door Mary-Lou een nummer op een van hun CD's in het Frans te zingen en deed (solo-)concerten tot in Amerika toe, zoals in The State Theatre in St.Petersburg, Florida aan de Tampa-Bay.
Verder deelde hij het podium naast Panama Red en Mary-Lou met onder andere Troy Campbell, Beaver Nelson en 'Scrappy' Judd Newcowbe, was roadmanager voor Billy Joe Shaver tijdens een van diens tours in Nederland bij welke gelegenheid hij eerdergenoemde Panama Red ontmoette. Verder waren er in de loop der jaren opnamesessies met Panama Red (in Frankrijk) , Mary-Lou (in Nederland en Frankrijk) en met Ronny Elliott and the Nationals in de ZEN-recording studio in St.Petersburg, Florida.
Naast het jarenlange solo-pad is hij ook al meer dan 20 jaar de frontman van de Zwolse Rockformatie BOOTLEG waarin zijn oudste zoon Tom is aangeschoven op sologitaar in 2009.
Rob Dokter speelt zowel met Band als solo of met kleine semi-acoustische back-up van Tom en harmonica-wizzard Stef Eijkelelenkamp, met wie hij onder naam SOUTHERN TRAIN tot in Frankrijk optrad en ruim 2 jaar de huisact was in het nu helaas gesloten cafe 'On the Rocks' in Deventer.
Zowel met Southern Train als naar aanleiding van de nummer 1 positie van 'Morning Time' destijds was hij meermaals bij RTV Oost te zien.'

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.