nieuws

Teflon Base

Een eigenzinnig project! Zo kun je Teflonbase absoluut benoemen.
Samen met Wendel Doeland (La Lupa, Residance) is Judith Elders (Band en Blaze of Glory, Met Hart en Ziel) gaan bouwen aan 13 tracks die gezamenlijk een energieke non-stop danceset vormen, met als basis de jaren ’80 (volgens ons een onderschat decennium in de historie van de popmuziek) Gezamenlijk vormen die een energieke non-stop danceset die vernieuwend en herkenbaar tegelijk is.
Het is een super te gekke, vette mix geworden van dance, eighties, herkenbare (en niet herkenbare) samples. Dit is overgoten met een sausje van eigen lyrics en melodielijnen. Kortom, laat je meeslepen door sentiment, ritme en verassing. Hoewel ingenieus opgebouwd, is het resultaat heerlijk toegankelijk en verleidelijk tegelijk.
Voor de juiste performance en om de drive nog verder op te krikken, is Henk Bennen (Prodigal Sons, IOS, Band en Blaze of Glory) live verantwoordelijk voor de rauwe rand. Bovendien mixed Wendel de tracks en zal Judith haar stem live-on-stage mixen. Daarmee is de supersound van Teflonbase compleet!
Tja, en wat kun je nu verwachten? Laten we zeggen dat we je meenemen van Grace Jones, via the Police, naar Salt ’n Pepa in een centrifuge die op hol slaat… Komt dit enigszins in de buurt? Nee, Teflonbase valt niet te omschrijven, dit moet je meemaken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.