nieuws

‘Hollandse Week’ bij RTV Oost

Hollandse week
Hollandse week
De laatste week van april laat RTV Oost de vaderlandsliefde opbloeien. In de aanloop naar Koninginnedag en de herdenking van vijfenzestig jaar bevrijding is Radio Oost een week lang Hollandser dan ooit.
Tijdens de ‘Hollandse Week’ wordt van maandag 26 april t/m zondag 2 mei de hele dag muziek van eigen bodem gedraaid. Verder is er aandacht voor allerlei typisch Nederlandse onderwerpen, tradities, eigenaardigheden en recepten. Zelfs de zwervende verslaggever van Radio Oost gaat deze keer op de chauvinistische toer.
Tijdens de ‘Hollandse Week’ wordt elke werkdag vijf keer het ‘Grote Ganzenbord Spel’ gespeeld. Luisteraars moeten een vraag beantwoorden en mogen bij het juiste antwoord gooien. Aan elke plek op het ganzenbord is een leuke en vooral typisch Hollandse prijs verbonden. Verder is er een fotowedstrijd, waarbij het publiek wordt opgeroepen het thema ‘Hollands’ op een leuke, originele of creatieve manier te verwerken in een foto. Foto’s kunnen gemaild worden naar foto@rtvoost.nl. De hoofdprijs is een prachtige fotoprinter. Meer informatie is te vinden op www.rtvoost.nl/holland.
Het publiek mag bepalen welke platen tijdens de Hollandse Week te horen zullen zijn! Stemmen kan nu al via www.rtvoost.nl/holland, waar een keuzelijst met honderden nummers te vinden is. Platen kunnen ook worden aangevraagd via het mailadres holland@rtvoost.nl. De vijftig meest gekozen nummers worden gedraaid in de speciale Top 50 van de Hollandse Week in het programma Overijssels Glorie op zondagmiddag 2 mei.
Voor meer informatie: Jennita Hingstman – Marketing en communicatie RTV Oost 074 – 2 456 455 of j.hingstman@rtvoost.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.