nieuws

Win fantastische prijzen in het Pim Pam Pet Spel

Pim Pam Pet spel
Pim Pam Pet spel
null
Het prijzenpakket...
Tijdens de Hollandse Week wordt elke dag het Pim Pam Pet Spel gespeeld. Deelnemers moeten het juiste antwoord bij de gedraaide letter geven. Er zijn diverse leuke en vooral typisch Hollandse prijzen te winnen...

Een rondvlucht boven Paleis Het Loo voor 2 personen... en je stuurt zelf!

Voor deze prachtige prijs word je verwacht op vliegveld Teuge. Voorafgaand aan het vliegen krijg je een kleine theorieles, waarbij uitleg wordt gegeven aan de diverse onderdelen van het vliegen, zoals het rollen, stampen en gieren van het vliegtuig. De vliegles is bedoeld voor 1 persoon en hij/zij mag één persoon extra meenemen die tijdens de praktijkles achterin mag plaatsnemen. Nadat iedereen is ingestapt zal je als piloot in spé zelf de knuppel ter hand gaan nemen. De vlucht gaat onder andere langs het prachtige Paleis het Loo met zijn prachtige tuinen. Na de vlucht kun je dit paleis en de tuinen van dichtbij gaan bekijken. Dit arrangement is inclusief de toegang voor 2 personen voor Paleis Het Loo, wat op een rijafstand van circa 15 minuten vanaf vliegveld Teuge gelegen is.

Romantisch Giethoorn arrangement voor 2 personen

Je bezoekt samen Hollands Venetië en wordt ontvangen met koffie/thee en appelgebak met slagroom. Vervolgens vaar je 2 uur lang met een fluisterbootje met routekaart door Giethoorn. Daarna verken je samen op de tandem het overige deel van Giethoorn, een goed gevulde picknickmand zorgt voor de innerlijke mens. Ter afsluiting geniet je samen van een heerlijk diner.

Zaanse Schans arrangement voor 2 personen

Het kan bijna niet Hollandser: een weekend Zaanse Schans bij Heerlijck Slaapen, inclusief een diner in restaurant "De Hoop op d´Swarte Walvis", direct gelegen naast Heerlijck Slaapen. Het arrangement bestaat uit een welkomstdrankje, een 4 gangen surprise menu, een overnachting, en een Zaans ontbijt.

Prachtige vouwfiets

Schitterende vouwfiets van de Hollandse Eenheids Maatschappij (HEMA). De vouwfiets heeft een aluminium frame en is eenvoudig en klein in te vouwen door middel van een handige snelsluiting. De fiets weegt slechts 13 kilo en HEMA geeft maar liefst 5 jaar garantie op het frame en 2 jaar garantie op de overige onderdelen.

Hippe fietstas

Een hippe dubbele fietstas voor het meest Hollandse voertuig, de fiets. De tassen zijn gemaakt van waterafstotend materiaal. Met de vrolijke bloesemprint is het een echte blikvanger. De tassen sluiten met kliksluitingen en hebben een uitsparing voor snelbinders of een kinderzitje. De reflectiestrepen zorgen dat je ook in het donker goed zichtbaar bent.

Ik hou van Holland dekbedovertrekset

Heerlijk Hollands slapen onder deze fantastische 1-persoons dekbedovertrekset met Delftsblauwe tegeltjes. Deze kwaliteits overtrekset van Covers en Co. is van 100% katoen. Er zijn er maar liefst 3 te winnen. Lekker slapen en morgen gezond weer op...

Hollands droppakket

Nergens ter wereld wordt zoveel drop gegeten als in Nederland, want wij eten per persoon wel twee kilo per jaar. Dat is 32 miljoen kilo drop per jaar en dat alleen in ons land. Met dit droppakket kun je in ieder geval een tijdje vooruit.

Hollands koekpakket

Boterkoekjes, gevulde koeken, appelkoeken, mergpijpjes, stroopwafels, ontbijtkoek of kokosmakronen. Een koekje is zo gewoon dat weinigen zich realiseren dat koekjes een belangrijk deel uitmaken van de Nederlandse cultuur. Met dit heerlijke koekpakket kun je in ieder geval je bezoek voldoende keuze bieden, en als echte Hollander natuurlijk maar één koekje bij de koffie of thee.

Hollands broodbelegpakket

Begin de dag goed met heerlijk Hollands broodbeleg. Hagelslag, chocoladevlokken, gestampte muisjes, pindakaas, appelstroop... In het buitenland kijken ze soms vreemd op van onze broodbeleg gewoonten, maar wij vinden het heerlijk, toch!

Ik hou van Holland gezelschapsspel

Zing, lach en haal mooie herinneringen op met dit spel gebaseerd op de succesvolle TV show met Linda de Mol. Voor een avondje oer-Hollandse gezelligheid. Test je kennis op het gebied van Hollandse film, muziek, sport en algemene weetjes.

Mens Erger Je Niet

De originele uitvoering van het meest gespeelde spel! Wie kent het niet? Dé manier om regenachtige zondagmiddagen door te komen, al is Mens Erger Je Niet eigenlijk altíjd een vermakelijk spel. En denk erom als het niet gaat zoals je wilt: Mens, erger je niet! Het speelbord is tweezijdig bedrukt: een kant voor kleinere gezelschappen (tot 4 spelers), de andere kant voor grotere (tot 6 spelers)

Pim Pam Pet

Wie is er eigenlijk niet opgegroeid met Pim Pam Pet? Het werd in het begin van de twintigste eeuw verkocht onder de naam Denk fiks. Eindeloze variaties zijn mogelijk, verzin je eigen vragen en onderwerpen. Pim Pam Pet blijft zorgen voor urenlang speelplezier.

Oud Hollandsch Ganzenbord

Ben jij een Guus Geluk of meer een ongeluksgansje? Met dit spel beleef je een spannend ganzenavontuur. Het speelveld met 63 vakjes en 13 ganzen brengt de gezelligheid terug op tafel. Wie haalt zonder kleerscheuren de finish? Wie belandt in de put of in de gevangenis? Een razendspannend spel dat nooit verveelt!

Monopoly

Het meest bekende spel ter wereld is toch wel Monopoly en sinds 1935 ook het best verkochte. Wereldwijd worden er grote toernooien gehouden waar je veel geld mee kunt verdienen. In de loop der jaren zijn er ook veel varianten op het spel ontwikkeld, maar de leukste blijft toch wel de klassieke versie. Wie bezit de Kalverstraat en wie de Dorpstraat?

Kookboek 'Kook ook Holland'

De lekkerste traditionele gerechten: beroemde borrelhapjes, onvervalste Hollandse taarten, eerlijke stoofschotels, smeuïge stamppotten en toetjes die 'vroeger' al favoriet waren. In 'Kook ook Holland' is het beste van vroeger gecombineerd met het lekkerste van nu.

DVD box 'Bernhard, Schavuit van Oranje'

Binnen de Koninklijke familie is er geen spraakmakender figuur te bedenken dan Prins Bernhard. De Prins was een man van extremen en daarmee ideaal geschikt voor een meeslepende dramaserie. Zijn vele avonturen, schandalen en geheimen krijgen een gezicht. Bernhard, Schavuit van Oranje.

Boek 'Bernhard, een verborgen geschiedenis'

Na eerder met veel succes de mens achter 'schaduwkoningin' Annie M.G. Schmidt achterhaald te hebben waagt Annejet Van der Zijl zich nu aan een zoektocht naar de waarheid achter 'de mythe Bernhard'. Bernhard, een verborgen geschiedenis is een historische reconstructie van het eerste deel van zijn leven.

Boek 'De nieuwe vrouwen van Oranje'

Kennismaken met Laurentien, Mabel en Máxima. Hoe sprookjesachtig is hun leven in werkelijkheid. Hoe hebben ze hun prins op het witte paard leren kennen? Hoe verliep hun inburgering aan het hof en hoe is hun verstandhouding met schoonmama? Verder het antwoord op vragen als: waar wonen de nieuwe vrouwen van Oranje en hoe combineren ze hun persoonlijke ambitie met hun plek in de Oranje-familie?

Boek en DVD '60 Jaar Televisie in Nederland'

60 Jaar Televisie in Nederland is een compleet overzichtswerk dat tot stand is gekomen in nauwe samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Van Snip en Snap tot De Lamas, van Johnny en Rijk tot GTST en van Open het Dorp tot Boer zoekt vrouw en The Voice of Holland: ze staan er allemaal in. 60 Jaar Televisie in Nederland is een prachtige uitgave met een unieke dvd voor iedereen die herinneringen wil ophalen aan goede oude tijden, aan prachtige series en aan unieke televisiefragmenten.

Boek 'Hip Holland'

Wat maakt ons toch zo typisch Nederlands? We staan er eigenlijk nooit bij stil. Onze multiculturele samenleving maakt ons echter ook weer nieuwsgierig naar onszelf en onze (eigen)aardigheden. Geniet in dit boek van de rijke tradities die ons landje kent, van de hippe dessins en de oer-Hollandse recepten met een vleugje van nu.

De landelijke fietsatlas

De Landelijke Fietsatlas bevat actuele fietskaarten van heel Nederland, met vele fietsroutes en alle knooppuntennetwerken. De kaarten bevatten ook nieuwe informatie. Zo staan er fietspaden op die op geen andere fietskaart te vinden zijn. Het zijn paden of wegen waarover kaartenmakers tot nu toe in onzekerheid waren: kun je hier goed fietsen zonder rustverstoring door andere voertuigen? Vaak zijn het prachtige trajecten die perfect aansluiten op andere fietspaden!

Bloembollen

De uitgestrekte bollenvelden, Hollandser kan het bijna niet. Met het bloembollenpakket maakt u een piepklein bollenveldje in uw eigen tuin of op uw balkon.

Stamppotstamper

Stamppot, van welke samenstelling dan ook, is een oer-Hollands gerecht. Echte stamppot heeft een grove structuur. Door gebruik van een stamppotstamper behoudt je een grove structuur, en zo hoort het!

Stroopwafels

Stroopwafels werden voor het eerst gemaakt rond 1810 te Gouda, vandaar dat ze als Goudse wafels bekend zijn. Stroopwafels werden in die tijd gemaakt van oude koeksnippers, deegresten en stroop en waren daardoor erg goedkoop. Ze werden in de 19e eeuw dan ook wel armenkoeken genoemd. Wij vinden het gewoon heerlijke koeken!

Wilhelmuslikeur

Wilhelmus Oranje Likeur is getrokken van zuivere schillen van oranje appels uit het Middellandse Zeegebied. Lekker in de mix of puur, en niet alleen op hoogtijdagen van het Huis van Oranje, ook bij andere nationale festiviteiten of feestjes binnenshuis smaakt deze likeur fantastisch. Proost!

Fietsbel

Als ik 2 maal met m'n fietsbel bel, dan weet je 't wel... In Nederland is het hebben van een fietsbel op een fiets vanaf 1906 wettelijk verplicht. De bel moet hoorbaar zijn tot op 25 m afstand. Fietsbellen zijn meestal links op het stuur gemonteerd. Dit stamt nog uit de tijd dat er een toeter in plaats van een bel op de fiets gemonteerd was. Omdat er voor het toeteren een hand van het stuur genomen moest worden, bleef dan in ieder geval de dominante hand (bij de meeste mensen rechts) vrij om te sturen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.