nieuws

Young & Desperate

We schrijven 2003, de start van een jonge, enerverende pop-rockband. Kids waren het nog, in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar. Vanaf dag één schreven ze hun eigen muziek, instrumentaal, want een zanger / zangeres was er nog niet. Maar de naam wel. Dit werd Young & Desperate. Ze waren heel jong en wilden heel graag muziek maken.
In 2004 ging de band naar de SKVR in Rotterdam, waar ze, onder begeleiding van hun bandcoach, de beginselen van een rockband werd bijgebracht. Hier hebben ze hun eerste podiumervaringen opgedaan en die smaakte naar meer. Doordat het niveau al vrij snel omhoog ging, werden ze al snel als ambassadeurs van de SKVR gevraagd om wat grotere optredens te verzorgen.
Eind 2005 stopten ze bij de SKVR om op eigen kracht verder te gaan. Dat ging niet onverdienstelijk, want er werden her en der leuke optredens gedaan. Meestal de kleinere clubs in en rond Rotterdam.
2006, het jaar waarin de eerste demo CD werd opgenomen in een studio in Schiedam (Pure Creations), met een zangeres van 12 jaar! Eén van hun grootste optredens dat jaar was in het voorprogramma van CH!PZ. Er werden een aantal nieuwe nummers geschreven, die nu nog steeds in een aangepaste vorm worden gespeeld…
2007 werd het jaar van Emergenza. Deze internationale talentenjacht uit Amerika bied jonge bands de mogelijkheid om op wat grotere podia te spelen, soms met groot publiek. Op basis van de stemmen van het publiek heeft Young & Desperate het geschopt via EXIT en P60 tot de landelijke finale in een uitverkochte Melkweg. Een ander hoogtepunt was het verzorgen van het voorprogramma van Gino Vannelli (op zijn verzoek werd Young & Desperate uitgekozen).
2008 was een geweldig jaar! In januari werd hun eerste CD “At last … the First” werd opgenomen. Zangeres Simoon van Os kwam bij de band en maakte daarmee de formatie compleet. Haar veelzijdige stem past uitstekend bij de sound van de band. De performance en uitstraling van Simoon maakte het plaatje ook visueel sterk. De releaseparty van “At last … the First” werd door meer dan 200 fans bezocht. Met Koninginnenacht stond Young & Desperate in het voorprogramma van Candy Dulfer. Candy kwam eerder naar de show om Y&D te zien en horen. In april zijn ze een hele week te gast bij Rob Stenders (Stenders Eetvermaak). Na 4 dolle dagen met Rob werden alle hilarische opdrachten volbracht en was Young & Desperate voor het eerst landelijk te horen. Voor hun een heuse mijlpaal! Ook werd in dit jaar de landelijke talentenjacht Make More Music gewonnen. De eerste prijs: het opnemen van een CD. Die werd in oktober en november opgenomen bij E-Sound in Weesp. “One Day You Will Know...” werd geboren. Trailerpop en vele andere festivals werden aangedaan.
Begin 2009 werd de releaseparty van “One Day You Will Know...” gegeven in de WATT te Rotterdam voor meer dan 250 uitzinnige fans en vrienden. Tijdens dit optreden werden ze gespot door een bekend management bureau. In het najaar van 2009 werd hun eerste single opgenomen, met als producer Michel van Schie.
In oktober 2009 werd de band aangevuld met de 17 jarige gitarist Rick.
Young & Desperate: ze zijn jong en ze willen erg graag spelen...

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.