nieuws

Dorette Duurkoop

Dorette Duurkoop
Dorette Duurkoop
Op 20 oktober 1987 ziet de vrolijke Dorette het levenslicht.
Al op jonge leeftijd, 9 jaar, wist Dorette dat ze zangeres wilde worden. Ze ontdekte haar interesse voor het zingen tijdens een voorronde van het VARA kindersongfestival. Na jaren meedoen aan de voorrondes, behaald Dorette op 12 jarige leeftijd de 2e prijs en mag ze dus door naar de provinciale finale (Drenthe) en weet daar de 1e prijs in de wacht te slepen. Hierna mag ze Drenthe vertegenwoordigen in de landelijke finale die in november 2000 te zien is bij de VARA.
Na deze finale deed Dorette nog regelmatig mee aan talentenjachten, zong hier en daar eens een liedje op bruiloften of dorpsfeesten, maar meer dan dat werd het niet. En dus besloot Dorette haar grote droom maar even te laten voor wat het was en ging de verzorging in.
Tot ze plotseling in Augustus 2009 gebeld werd door Lucas Hulshof van het landelijk bekende duo Lucas en Gea.  Gea had een filmpje gezien van Dorette op Youtube. Enthousiast liet ze het filmpje aan Lucas zien. Ook Lucas zag er wel wat in, en nam contact op met Dorette. Ze gingen om de tafel en een paar weken later stond Dorette bij Jeroen Dirksen (o.a. Thomas berge) in de studio om haar debuut single "Samen met jou" op te nemen.
Met ontzettend veel trots presenteerde Dorette deze op 21 November 2009. De single word goed opgepakt, Dorette werkt hard aan haar carrière als zangeres en word inmiddels regelmatig geboekt voor verschillende feesten en evenementen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.