nieuws

Holten (2010)

In de zomer van 2010 bezochten Radio en TV Oost 65 plaatsen in Overijssel tijdens de Zet 'm op 11 tour. Op deze pagina vind je informatie, foto's en de reportages die door onze verslaggevers gemaakt werden in elke plaats.
HOLTEN
Holten ligt aan de Holterberg aan het zuidereind van de Sallandse Heuvelrug. Het dorp was van oudsher een gemeenschap bestaande uit boeren- en aanverwante bedrijven. Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten in Holten. Vanaf begin zestiger jaren is er een sterke groei van andere bedrijven, waardoor Holten al lange tijd een overschot van arbeidsplaatsen kent.
Op de Holterberg ligt het Holten War Cemetery. Via de toenmalige burgemeester van Holten en het Ministerie van Oorlog werd bewerkstelligd dat een stukje Nederland voor dit doel aan het Canadese Gouvernement kon worden geschonken. Nog steeds is de begraafplaats een stukje Canadees grondgebied. Op de Canadese begraafplaats hebben naast 1355 Canadezen ook 36 Britten, 2 Australiërs en 1 Belg hun laatste rustplaats.
In het oosten vlak buiten Holten liggen nog de restanten van een middeleeuws kasteel, de De Waerdenborch, waarvan de bouw in 1377 moet zijn begonnen. Het kasteel werd in 1380 verwoest en het volgend jaar door toedoen van de stad Deventer herbouwd. Omstreeks 1530 was het kasteel echter overbodig geworden en werd daarom afgebroken.

==================================================
Foto's van de dag:
Zelf een leuke foto gemaakt van de dag? Stuur die dan naar: foto@rtvoost.nl

Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.