Saasveld (2010)

In de zomer van 2010 bezochten Radio en TV Oost 65 plaatsen in Overijssel tijdens de Zet 'm op 11 tour. Op deze pagina vind je informatie, foto's en de reportages die door onze verslaggevers gemaakt werden in elke plaats.
SAASVELD

 

Het kerkdorp Saasveld ligt in de Twentse gemeente Dinkelland. Tot de gemeentelijke herindeling van 1 januari 2001 maakte Saasveld deel uit van de gemeente Weerselo. Het dorp telt ongeveer 1700 inwoners.

 

In de buurt van Saasveld staat nog een in gebruik zijnde windkorenmolen uit 1870, de Soaseler Möl, die in 1978 werd gerestaureerd.

 

In het centrum van Saasveld staat de R.K. Sint-Plechelmuskerk. Het huidige kerkgebouw, het derde stenen exemplaar sinds 1820, is ontworpen door de Amersfoortse architect Herman Kroes en is 1926 in gebruik genomen. Op deze plaats stond in vroeger tijden het slot van Saterslo.

 

Saasveld geniet regionaal enige bekendheid vanwege een groot uitgaanscentrum dat al decennia lang midden in het dorp gelegen is en een veelvoud van het aantal inwoners aan bezoekers kan herbergen.


==================================================

Foto's van de dag:Zelf een leuke foto gemaakt van de dag? Stuur die dan naar: foto@rtvoost.nl


Meer over dit onderwerp:
Plaatsen in Overijssel Mijn Overijssel
Deel dit artikel:

Reageren