nieuws

3. Sassensoezen met een Blauw Handje

De Sassensoezen eet je bij een Blauw Handje.   Ingrediënten: * 1 dl melk * 1 dl water * 100 gram boter * 100 gram bloem * 3 eieren * zout * 5 dl stijf geslagen slagroom.

Bereiding:


Doe melk, water, zout en boter in een pan en laat het al roerend aan de kook komen en voeg dan in één keer de bloem toe en roer tot het deeg als een bal van de bodem loslaat. Pan van het vuur en dan spatel je één voor één de eieren erdoor. Maak met twee lepels balletjes van dit beslag op een ingevette bakplaat en bak de soezen in ongeveer 20 minuten in een oven van 180 graden.
Schep een beeje rum door de room en spuit de room in de afgekoelde soezen.
Maak een glazuur van 150 gram poedersuiker, iets heet water en een scheut Blue Curaçao en strijk dat over de soezen.
Glaasje Blauw handje erbij en smullen maar.

Eet smakelijk :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.