nieuws

De Ronde van Overijssel bij RTV Oost

Ronde van Overijssel
Ronde van Overijssel
Zaterdag 1 mei wordt de 58ste editie van de Ronde van Overijssel verreden. RTV Oost besteedt ruim aandacht aan deze wielerklassieker, met start en finish in Rijssen.
Verslaggever Nico Wantia volgt de renners op de motor en doet vanaf 12.00 uur live verslag voor Radio Oost. Het commentaar bij de wedstrijd wordt verzorgd door Albert Santing en oud-wielrenner Hennie Stamsnijder. Bij TV Oost is zaterdagavond 1 mei om 20.20, 21.20 en 23.20 uur een uitgebreide special te zien van de Ronde van Overijssel.
De Ronde van Overijssel kent dit jaar een zeer uiteenlopend deelnemersveld. Favoriet is evenals vorig jaar de Skil-Shimano ploeg met renners als Tom Veelers, Robert Wagner en de oud-winnaars Robin Chaigneau en Kenny van Hummel. Het rennersveld bestaat verder uit enkele semiprofploegen, waaronder het Jo Piels-Cyclingteam en de Van Vliet/EBH Elshof formatie. Het parcours voert traditiegetrouw langs enkele van de mooiste plekken van Twente en Salland. De renners passeren onder meer de Tankenberg, Kuiperberg en de kasseistroken in de ‘Hel van het Oosten’.
De tv-special van de Ronde van Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank, de Provincie Overijssel en de Gemeente Rijssen-Holten.
Niet voor publicatie:
Voor meer informatie: Frans Leushuis – Chef Sport RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.