nieuws

Kelai voor de tweede keer de beste in Enschede

De 36-jarige Keniaan John Kelai heeft de 42ste marathon van Enschede op zijn naam geschreven. Hij klokte een tijd van 2 uur 12 minuten en 17 seconden.
Kelai liep de winnaar van vorig jaar, Jacob Yayor er vlak voor de finish uit, daarna liet hij met een tweede demarrage Julius K.Korir achter zich. Het is de tweede keer dat Kelai won in Enschede, ook in 2005 was hij de snelste. De organisatie had op het nieuwe parcours gehoopt op een tijd onder de 2 uur 10 minuten maar het relatief warme weer leverde zware loopomstandigheden op. Ingrid Prigge uit Borne finishte als beste Nederlandse in een tijd van 2 uur 46 minuten en 25 seconden. Ze had onder de twee uur 45 minuten willen lopen maar was in deze omstandigheden zeer tevreden met haar tijd. Luc Krotwaar was de snelste Nederlander in Enschede. Hij finishte in een tijd van 2 uur 31 minuten en een beetje. Beste Overijsselaar was Peter Bruinsma uit Nijverdal die als tweede Nederlander over de streep kwam.
Het nieuwe parcours is door de lopers goed ervaren. Prigge zei het onder meer een goede zet te vinden dat Zuid-wijken uit het parcours zijn gehaald.
Foto: TC Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.