nieuws

‘Recht wat Krom is!’

Donderdag 29 april a.s. is bij TV Oost een nieuwe aflevering te zien van ‘Recht wat Krom is!’, het programma dat onrecht in Overijssel in beeld brengt. Deze keer is er aandacht voor ondernemers uit de regio Twente die voor duizenden euro’s zijn benadeeld door een aannemersbedrijf uit De Lutte. Sommigen hebben tot en met de rechter hun gelijk gehaald maar vrezen desondanks hun geld nooit te zullen krijgen.
Telkens als de ondernemers aankloppen voor hun geld, geeft het bouwbedrijf niet thuis. Het heeft er alle schijn van dat de eigenaren zich simpelweg niets aantrekken van de schuldeisers. Ondertussen hebben enkele gedupeerden voor elkaar gekregen dat het aannemersbedrijf failliet verklaard is. Maar in plaats van dat zij hun geld nu krijgen, verschuilt de aannemer zich juist achter dat faillissement om maar niet te hoeven betalen.
‘Recht wat Krom is!’ neemt daar geen genoegen mee. Verslaggever Rob Vorkink zoekt gerechtigheid in deze zaak en gaat verhaal halen bij de aannemer uit De Lutte.
In ‘Recht wat Krom is!’ kunnen mensen die zich niet gehoord voelen in hun strijd tegen onrecht hun verhaal kwijt. Het kan daarbij gaan om een probleem met de overheid, een hoogopgelopen burenruzie, een geval van oplichting of een arbeidsconflict. 'Recht wat Krom is!' gaat op zoek naar de waarheid en probeert waar mogelijk de slachtoffers te helpen. Heeft u ook een probleem waarbij u hulp kunt gebruiken? Stuur dan een mailtje naar rechtwatkromis@noordkaap.nl.
'Recht wat Krom is!' is donderdag 29 april bij TV Oost te zien om 21.30 en 22.30 uur. Het programma is daarna te bekijken via ‘Uitzending Gemist?’ op www.rtvoost.nl.
(niet voor publicatie) Voor meer informatie:
Rob Vorkink – Tel.: 074 – 2 456 457 / r.vorkink@rtvoost.nl
Bijlagen: stills uit de komende aflevering van ‘Recht wat Krom is!’ – rechtenvrij te gebruiken
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.