Lettele (2010)

In de zomer van 2010 bezochten Radio en TV Oost 65 plaatsen in Overijssel tijdens de Zet 'm op 11 tour. Op deze pagina vind je informatie, foto's en de reportages die door onze verslaggevers gemaakt werden in elke plaats. Â

LETTELE

 

Lettele ligt op de Letteler es in de streek Salland, tussen de dorpen Okkenbroek en Schalkhaar aan de Oerdijk en Bathmenseweg. Er wonen ongeveer 570 mensen.

 

Lettele is gelegen aan de Europese wandelroute E11, ter plaatse ook wel Marskramerpad of Handelsweg geheten. Deze E11 loopt van Den Haag naar het oosten, op dit moment tot de grens Polen/Litouwen.

 

In Lettele bevinden zich een katholieke kerk, een basisschool, een buitenzwembad en voetbalvelden. Het is een qua bevolkingsopbouw tamelijk jong dorp omdat het zich door woningnieuwbouw in de aflopen decennia regelmatig heeft kunnen uitbreiden.

 

De driebeukige Nicolaaskerk werd ontworpen door architect G. ter Riele en in 1894 gebouwd aan de Bathmenseweg (destijds nog een zandweg) in Lettele. De neogotische toren lijkt sterk op die van Schalkhaar.


==================================================

Foto's van de dag:Zelf een leuke foto gemaakt van de dag? Stuur die dan naar: foto@rtvoost.nl


Meer over dit onderwerp:
Plaatsen in Overijssel Mijn Overijssel
Deel dit artikel:

Reageren