nieuws

Meertse bujen Maartse buien

Griesmeelpudding
Griesmeelpudding
Tijdens de 'Hollandse Week' bij RTV Oost konden lezers van de Huis aan Huis bladen meedoen aan onze recepten actie. Uit alle ingezonden recepten werd door onze RTV Oost koks Robert en Allard het volgende recept als winnende gekozen: 'Meertse bujen - Maartse buien'. Het nagerecht wordt morgen in Goeiemorgen Overijssel gepresenteerd en geproefd terwijl er telefonisch contact wordt gezocht met de winnaar, Wim Hietbrink, die een dinercheque krijgt.

Bereiding:

Van tarwegriesmeel gewone pudding koken.
Iets extra stijf koken. Dus iets meer gries erin. Op een plat bord uitgieten en af laten koelen. Voor 1 ltr melk, wel twee borden gebruiken, anders worden de stukjes te dik. Per bord snij je de pudding in ca 12 puntjes.
Een ei kloppen en in een platte schaal doen. De puntjes door het ei en daarna door paneermeel met suiker en kaneel. De boter goed heet laten worden en de puntjes hierin bakken.

Eet smakelijk :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.