nieuws

Ruime aandacht voor FC Twente bij RTV Oost

FC Twente
FC Twente
Ontknoping eredivisie op de voet gevolgd
Komende zondag 2 mei speelt FC Twente in Breda de allesbeslissende competitiewedstrijd tegen NAC. Bij winst wordt de club uit Enschede voor het eerst in haar bestaan landskampioen, bij een gelijkspel of verlies is FC Twente afhankelijk van de wedstrijd NEC – Ajax. RTV Oost besteedt ruim aandacht aan deze mogelijk historische wedstrijd.
Presentator Paul Schabbink reist op zaterdag 1 mei af naar Breda en doet vanaf 16.00 uur in het TV Oost Nieuws verslag van de stemming voorafgaand aan de belangrijke wedstrijd. Op zondag 2 mei verzorgt TV Oost een extra sportuitzending van 13.30 uur tot 14.30 uur. Presentator Bert van Losser bespreekt de kampioenskansen van FC Twente met diverse gasten. Verder wordt verslag gedaan van de stemming in de Enschedese binnenstad en bij de Grolsch Veste, waar 18.000 fans de wedstrijd live volgen op een groot videoscherm.
Vanaf 14.30 doet Radio Oost live verslag van de kampioenswedstrijd. Ook via TV Oost is dit radioverslag te horen, begeleid door beelden vanuit Enschede. Daarnaast is er de mogelijkheid om Twitter- en sms-berichten over FC Twente in beeld te plaatsen. Voor sms geldt de volgende code: FCT naar 4422 (€ 0,40 p.b.). Voor Twitter is dat #tvoost. In de rust zijn er opnieuw reportages vanuit Enschede en Breda. Na afloop van de wedstrijd (rond 16.20 uur) blijft RTV Oost verslag doen van de verdere gebeurtenissen, zoals de eventuele uitreiking van de kampioensschaal aan FC Twente.
Op de website van RTV Oost www.rtvoost.nl wordt tijdens de wedstrijd een live-blog bijgehouden. Daarop zijn de laatste ontwikkelingen in de wedstrijd te volgen, met foto’s, Twitter-berichten van verslaggevers en berichten en ‘tweets’ van kijkers en luisteraars. Op het blog is er ook aandacht voor de tussenstand van de wedstrijd NEC – Ajax. Het publiek kan foto's en filmpjes mailen naar nieuws@rtvoost.nl. Het live-blog werd onlangs door RTV Oost geïntroduceerd rond de wedstrijd FC Twente – Feyenoord en was meteen een succes. Honderden mensen plaatsten een reactie.
Mocht FC Twente landskampioen worden dan zal RTV Oost op maandag 3 mei ook live verslag doen van de huldiging in Enschede. De precieze aanvangstijd en andere informatie zal in dat geval te vinden zijn op de website van RTV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.