nieuws

Herdenking Vuurwerkramp live bij TV Oost

Vuurwerkramp Enschede
Vuurwerkramp Enschede
Komende Hemelvaartsdag 13 mei is het precies tien jaar geleden dat Enschede werd getroffen door de vuurwerkramp. TV Oost doet vanaf 15.00 uur live verslag van de officiële herdenking bij het monument ‘Het verdwenen huis tussen hemel en aarde’ in de wijk Roombeek.
Tijdens de herdenking wordt gesproken door burgemeester Den Oudsten en voorzitter Bram Distel van de Stichting Herdenking Vuurwerkramp. Het gedicht ‘Enschede huilt’ van Willem Wilmink zal worden voorgelezen door een leerling van het Stedelijk Lyceum Kottenpark. Dit jaar zullen ook de namen van de slachtoffers worden voorgelezen.
Op donderdag 13 mei is bij TV Oost tevens de documentaire ‘Terug naar 13 mei 2000’ te zien waarin wordt teruggeblikt op de week na de vuurwerkramp. Van de ontploffing tot de grote herdenking passeren verschillende zaken de revue, waaronder de eerste beelden van het rampgebied, de onzekerheid over het aantal doden, het bezoek van Koningin Beatrix, de geschokte reacties van politici en de eerste herstelwerkzaamheden. ‘terug naar 13 mei 2000’ is te zien om 17.10, 18.10, 20.10 en 23.10 uur.
Op www.rtvoost.nl is een speciaal ‘Dossier Vuurwerkramp’ aangemaakt. Daar is allerlei informatie te vinden over de ramp en de nasleep daarvan.
Voor meer informatie over de documentaire ‘Terug naar 13 mei 2000’ kunt u contact opnemen met Martin Steenbeeke via 074 – 2 456 456 of m.steenbeeke@rtvoost.nl
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.